04 / 05 / 2024

Bandırma dönüşüm uygulaması

Bandırma dönüşüm uygulaması

İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi ve Riskli Yapı Tespit Uzmanı Gürkan İlgin, Bandırma'daki kentsel dönüşümün amacına ulaşmadığına dikkat çekti. İlgin, kentsel dönüşümün iki şekilde uygulandığına değindi.

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı! Nasıl bir kentsel dönüşüm uygulaması sorunları çözer?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili bir paylaşım yaptı ve "Nasıl bir kentsel dönüşüm uygulaması sorunları çözer?" sorusunu yöneltti. İşte vatandaşların yanıtları...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Erenler Geri Dönüşüm Cam Toplama Ayırma İşleme İnşaat Otomotiv Nakliyat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Erenler Geri Dönüşüm Cam Toplama Ayırma İşleme İnşaat Otomotiv Nakliyat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Arnavutköy'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Savga tarafından kuruldu.

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Irına Çakır tarafından kuruldu.

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

Trabzon Çaykara'da kentsel dönüşüm başladı!

Çaykara Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla başlanan ve arazi kamulaştırma işlemlerinde sona gelinen Çaykara İlçesi Işıklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkımlar başladı.

Gaziantep Belediyesi İstasyon Mahallesi Projesi'ne dönüşüm ödülü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm uygulamasıyla, "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde, "En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye" ödülü takdim edildi...

Kentsel dönüşüm yeni deprem haritasına göre yapılacak!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, "Marmara Denizi'ne yakın ilçelerde deprem tehlikesi arttı. Kentsel dönüşüm çalışmaları yeni deprem haritasına göre yapılacak" dedi.

İmar barışına kentsel dönüşüm ayarı!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

Acil dönüşüm mağdur etmesin!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un duyurduğu "acil durumda zorunlu dönüşüm" uygulamasına Antalya'daki meslek odalarından şartlı destek geldi...

Alper Taş: Kentsel dönüşüm soylulaştırma operasyonu olmasın!

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş, Seyr-i Sabah programında Beyoğlu’nun bugün geldiği durumu ve seçildiğinde yapacaklarını açıkladı. Alper Taş, Beyoğlu kentsel dönüşümünün bir soylulaştırma operasyonuna dönüşmemesi için çalışacaklarını ifade etti.

5 ilde kamulaştırma ve kentsel dönüşüm başlıyor!

Kastamonu, Muğla, Aydın ve Denizli'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki bazı alanlar ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak açıklandı.

Bandırma dönüşüm uygulaması Haberi

Bandırma dönüşüm uygulaması

Ülke genelinde yasa ile uygulanmaya başlanan kentsel dönüşümün Bandırma yerelinde nasıl işlediğine yönelik açıklamalar yapan İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi ve Riskli Yapı Tespit Uzmanı Gürkan İlgin, Bandırma'daki kentsel dönüşümün amacına ulaşmadığına dikkat çekti. Kentsel dönüşümün iki şekilde uygulandığına değinen İlgin "Bunlardan birinci yöntem Belediye tarafından belirli bir alanın kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi. İkincisi ise Aparman maliklerinin kendi aralarında anlaşarak bir kentsel dönüşüm firmasıyla yapılarını dönüştürmesi" dedi. 


Kentsel dönüşüm amacının depreme dayanıklı ve daha sağlıklı yapılarda insanların ikamet etmesini sağlamak olduğunu aktaran İlgin "Şu an Bandırma'da yapılan 1 ve ya 2 katlı yapıların dönüştürülmesi. Bandırma'da bu yasa amacına ulaşmadı. İnsanların yoğunlukta yaşadığı apartmanlar dönüşmüyor. Dönüşümün gerçekleşmesi için ilave kat artışı, rant artışı sağlanması gerekiyor."şeklinde konuştu. 


Bandırma'nın tarihine bakıldığında deprem yönünden...