19 / 05 / 2024

Bandırma kentsel yenileme

Bandırma kentsel yenileme

Altyapı Hizmetleri ve Rantsal Dönüşüm Programı Genol Müdürlüğü' nün talebi üzerine Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından meclise gönderilen yazıda, kentin riskli alanlarının belirlenmesi istendi.

Bandırma Üniversitesi kampüs projesi açıklandı!

Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi, "Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması" için sonuçlar bugün açıklandı.

Uluslarası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yeralan "Bandırma Tasarım Parkı” uluslararası açık kentsel tasarım yarışmasını kazanan ekipler belli oldu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için tasarım yarışması düzenleniyor!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Üniversite Merkez Yerleşkesi için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Türkiye’de 21 yıl aradan sonra gerçekleşen yarışmada birinci olana 100 bin TL'lik para ödülü var.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi proje yarışması başladı!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin “Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması” duyurusu düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleşti.

Bandırma Üniversitesi Kampüsü için tasarım yarışması başladı!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşke Projesi için Kentsel Tasarım Yarışması başlatıldı.

Bandırma'da kentsel dönüşüm doğru yapılmıyor!

Deprem Güvenliği ve Yapı Uzmanı Prof. Dr. Uğur Kaynak Bandırma'daki fay hatlarınun durumundan yola çıkarak deprem riskini ve kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Bandırma'da kentsel dönüşüm uygulanmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi ve Riskli Yapı Tespit Uzmanı Gürkan İlgin, Bandırma'daki kentsel dönüşümün amacına ulaşmadığına dikkat çekti. İlgin, kentsel dönüşümün iki şekilde uygulandığına değindi.

Mersin'de Depremsellik ve Kentsel Yenileme Çalıştayı düzenlendi!

Mersin Üniversitesi Bölgesel İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİAMER), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Mersin Şubesi işbirliğiyle "Depremsellik ve Kentsel Yenileme Çalıştayı" düzenlendi.

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi durduruldu mu?

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi’nin Danıştay kararıyla durdurulduğu yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, projenin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

TOKİ Balıkesir Bandırma Kayacık 1. Etap başvuruları başladı!

Anahtar teslimli olarak satışa sunulan TOKİ Balıkesir Bandırma Kayacık 1. Etap projesinde 1 konut açık satışa sunuluyor. TOKİ Balıkesir Bandırma Kayacık 1. Etap başvuruları başladı.

Söke Belediyesi kentsel yenileme proje yarışması sonuçlandı!

13 projenin değerlendirdiği Söke Belediyesi İmar Planlamasına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Projesi Yarışması kapsamında dereceye giren projeler belirlendi.

TOKİ Balıkesir Bandırma başvuru dönemi!

TOKİ Balıkesir Bandırma Konutları'nda 1 ev satılıyor. TOKİ Balıkesir Bandırma başvuru dönemi 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle başlayacak ve 30 Temmuz 2015 tarihine kadar devam edecek.

Balıkesir Bandırma Kayacık 1. Etap TOKİ başvuruları!

1 adet konutun açık satışa sunulduğu Balıkesir Bandırma Kayacık 1. Etap TOKİ Evleri'nde 3+1 daire seçeneği yer alıyor. Balıkesir Bandırma Kayacık 1. Etap TOKİ başvuruları 1 Temmuz itibariyle başlıyor.

Bandırma kentsel yenileme Haberi

Bandırma kentsel yenileme

Altyapı Hizmetleri ve Rantsal Dönüşüm Programı Genol Müdürlüğü' nün talebi üzerine Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından meclise gönderilen yazıda, kentin riskli alanlarının belirlenmesi istendi. 

Konuyla ilgili düşüncelerim açıklayan Belediye Başkanı Dursun Mirza. Bandırma'da 1999 Körfez Depremi öncesi yapılan tüm binaların risk taşıdığını vurgularken, şunlan söyledi: "Riskli alanların belirlenmesi İşi kolay doğil. Bu iş için zaman, para ve ekip gerekli. Bu nodonle bize destok verecek bazı fonlar bulunabilir veya Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan (GMKA) destek istenebilir. Bu konuyu daha ayrıntılı incelemek ve alınabilecek destekleri de araştırmak için İmar Komisyonu'na gönderelim" Konu. İmar Komisyonu'na...