28 / 07 / 2024

Bandırma zeytinlik tartışması

Bandırma zeytinlik tartışması

Günlerce süren zeytinlik alan tartışmasının perde arkasında Bandırma’ya planlanan entegre sanayi tesisi alanı ve liman projesinin olduğu öğrenildi.

Bandırma'daki 47 bin dönümlük alan tartışma yarattı!

Günlerce süren zeytinlik alan tartışmasının perde arkasında Bandırma’ya planlanan entegre sanayi tesisi alanı ve liman projesinin olduğu öğrenildi.

Bandırma Üniversitesi kampüs projesi açıklandı!

Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi, "Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması" için sonuçlar bugün açıklandı.

Bandırma'ya uluslararası temapark inşa edilecek!

Balıkesir'in dev projesi "Bandırma Tasarım Parkı" için Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı. Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma'nın gelişim stratejisi hakkında açıklama yaptı.

Uluslarası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması sonuçlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yeralan "Bandırma Tasarım Parkı” uluslararası açık kentsel tasarım yarışmasını kazanan ekipler belli oldu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için tasarım yarışması düzenleniyor!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Üniversite Merkez Yerleşkesi için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Türkiye’de 21 yıl aradan sonra gerçekleşen yarışmada birinci olana 100 bin TL'lik para ödülü var.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi proje yarışması başladı!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin “Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması” duyurusu düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleşti.

Bandırma Üniversitesi Kampüsü için tasarım yarışması başladı!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşke Projesi için Kentsel Tasarım Yarışması başlatıldı.

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması başladı!

Bandırma'daki, Kurtuluş Savaşı döneminde 61. Tümen emtia, mühimmat depolama alanı ve seyyar piyade intikal noktası olarak kullanılan askeri alanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından alana tematik park yapımı için “Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması” açıldı.

Bandırma Çalışkanlar'da asfalt çalışmaları başladı!

Bandırma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Çalışkanlar Mahallesinde asfaltlama öncesi hazırlık çalışması başlatıldı.

Bandırma liman projesi için iyi niyet anlaşması imzalandı!

Ahmet Edip Uğur beraberinde kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yapıldı. Bandırma ilçesindeki liman projesi için Port of Rotterdam CEO’su ile karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

İzmir'de beton tartışması!

İzmir Ticaret Odası meclis toplantısına hazır betona yapılan zam damga vurdu. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir’deki çimento tartışmasını gündeme taşıyarak çözüm istedi. İşte konuşmalar...

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap kura çekilişi 2016!

Emekli vatandaşlara özel olarak satışa sunulan TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik Konutları 2+1 olarak tasarlandı. İşte TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap kura çekilişi 2016 detayları...

Bandırma Termik Santrali projesi karar alınmadan sonlandırıldı!

Balıkesir’de Bandırma ilçesi Şirinçavuş Köyü sınırları içinde kurulmak istenen 1600 MWm gücündeki kömüre dayalı termik santral projesinin ÇED süreci, proje hakkında olumlu veya olumsuz karar alınmadan sonlandırıldı.

Bandırma zeytinlik tartışması Haberi

Bandırma zeytinlik tartışması

Sanayicinin cebinden 1.5 milyar TL’lik mali yükü kaldıracak olan Üretim Reform Tasarısı, Türkiye’nin gündemine zeytinlik ve meraların yatırıma açılma düzenlemesiyle girdi. Konuya ünlü sanatçı Tarkan dahi taraf oldu. Günlerce süren tartışmanın perde arkasında ise Bandırma’ya planlanan entegre sanayi tesisi alanı ve liman projesinin olduğu bilgileri alındı. 


Tartışmalı maddeler yasadan çıkarıldı ancak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, 25 milyar dolarlık yatırımın bu nedenle geciktiğini söyleyerek “Bahse konu alan, bir bölümünde zeytinliğin olduğu 47 bin dönümlük bir arazi. Buradaki zeytin ağaçlarının verimi hayli düşük. Bir Ayvalık, Edremit gibi değil. Burası yılda 30 milyar dolarlık ihracatın üssü olacak” dedi



‘KALE GRUBU’NUN ARAZİSİ VAR’

Gazete Habertürk Ekonomi Müdürü Yavuz Barlas'ın haberine göre Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, “Bandırma Limanı Projesi’nin yatırımcıları hazır. Yatırımcılar yerlerini almış bekliyor....