18 / 05 / 2024

Bangladeş Malezya işçi gönderimi

Bangladeş Malezya işçi gönderimi

New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Malezya’ya 1,5 milyon işçi gönderilmesine onay verdi. Seyful Alem, işçilerin imalat,inşaat ve hizmet sektöründe çalıştırılacaklarını söyledi.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Pandemi sonrası Türkiye-Malezya ticari ilişkilerinin gelişeceği düşünülüyor!

Malaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohd Nazari İsmail, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret her zaman devam edecek ve güçlenecektir. Bunu sağlamak içinse güçlü bir Türkiye-Malezya Ticaret Odası kurulmalıdır" dedi.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Bangladeş'ten İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama!

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "güçlü şekilde kınandığı" belirtildi.

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.

Türkiye-Malezya İş Geliştirme toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 8-10 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı"nda inşaat ve altyapı, ulaştırma, müşavirlik ve enerji alanlarında iş birlikleri konuşuldu. 

Malezya'yla inşaat sektöründe büyük işler yapabiliriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Malezya'yla Enerji, savunma sanayi, otomotiv, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve atabileceğimiz adımlar, yapabileceğimiz çok büyük işler var." dedi.

Deniz Feneri Derneği Arakan’da konut yapıyor!

Deniz Feneri Derneği 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar on binlerce Arakanlıya yardım etti. Deniz Feneri Derneği sorumluları devam eden konut projelerini incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

Vekon'dan Malezya'ya lüks işçi kampı!

Vekon, son olarak bir dünya markası olan Petronas’ın Malezya’da temellerini attığı dev yatırımında görev alacak mühendisleri için yaşam alanı oluşturuyor. Vekon, 80 bin metrekarelik bir alanda 2 bin 500 mühendisin kalacağı lüks bir işçi kampı kuruyor.

Kadir Topbaş'tan Singapurlu iş adamlarına yatırım çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pakistan, Singapur ve Malezya'yı ziyaret etti. Topbaş görüşmelerde Singapurlu iş adamları ve sanayicileri Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Bangladeş, Malezya’ya inşaat işçisi gönderecek!

New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Malezya’ya 1,5 milyon işçi gönderilmesine onay verdi. Seyful Alem, işçilerin imalat,inşaat ve hizmet sektöründe çalıştırılacaklarını söyledi.

Malezya Havayolları 6 bin kişiyi işten çıkaracak!

Yıl içinde yaşadığı 2 büyük felaketin ardından yeniden yapılanmaya giden Malezya Havayolları, 20 bin çalışanından yaklaşık 5-6 binini işten çıkartacağını ve bazı uçuşlarına son vereceğini açıkladı...

Bangladeş Malezya işçi gönderimi Haberi

Bangladeş Malezya işçi gönderimi

New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Malezya’ya 1,5 milyon işçi gönderilmesine onay verdi.


İşçilerin, üç yıllık bir sürede düzenli aralıklarla ve hükümet denetimindeki özel sektör tarafından Malezya’ya gönderilmesi öngörülüyor. 


Hükümet Sözcüsü Muhammed Seyful Alam, Malezya ile nihai anlaşmanın bir ay içinde imzalanacağını söyledi. Bu anlaşma, 2012 ve 2014 yıllarında imzalanan anlaşmaların yerine geçecek ve erkek işçilerin yanı sıra kadın işçiler de Malezya’da çalışma imkanı bulacak.


Malezya, Bangladeşli işçiler için hedef ülke


Sözcü, işçilerin hükümetler arası anlaşma çerçevesinde gönderileceğini ifade etti. Malezya’nın Bangladeş’i iş gücü açığını kapatmada öncü ülke kabul etmesinin önemli bir başarı olduğuna işaret eden Seyful Alem, işçilerin imalat,inşaat ve hizmet sektöründe çalıştırılacaklarını söyledi.


İki ülke arasında daha önce yapılan anlaşmaya göre Bangladeşli işçiler, sadece tarım sektöründe...