09 / 05 / 2024

Bangladeş yetimhane

Bangladeş yetimhane

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen), Arakanlı yetimler için Bangladeş'e yaklaşık 300 kişilik külliye ve yetimhane inşa edilecek...

Ne Brezilya ne Bangladeş! Burası Bursa! Öyle bir ev yaptı ki her an uçuşa hazır vaziyette! Görenler şokta!

Ülke genelinde imar kanunu ihlallerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşlar öyle evler yapıyor ki, görenler hayrete düşüyor. Bunlardan biri de Bursa'da yapılan bir ev... Evi görenler; 'uçuş için hazır' yorumunu yapıyor. İşte o ev...

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

Kongre Hukuk Kütüphanesi Küresel Hukuk Araştırmaları Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir rapora göre, 50 ülke daha kripto paraları yasakladı. Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kripto paralara yasak getiren ülkelerden.

Türkiye, Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'teki sahra hastanesini yeniden inşa ediyor...

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu!

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Fatih Medreseleri Vakfı Çad'da yetimhane açacak!

Fatih Medreseleri Vakfı, Çad'da 150 öğrenci kapasiteli yetimhane açacak. Yetimhanenin açılacağı yazılı açıklama ile Fatih Medreseleri Vakfı Başkan Yardımcısı ve Yetimhane Proje Sorumlusu Burak Doğan tarafından duyuruldu. İlk temelin Aralık'ta atılacağı bilgisi verildi...

Bangladeş'ten İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarına kınama!

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "güçlü şekilde kınandığı" belirtildi.

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.

Cox's Bazar'da Türk kuruluşların yaptırdığı evlerin sayısı artıyor!

Bangladeş'in Cox's Bazar'daki kamplarda Türk yardım kuruluşlarının inşa ettiği bambu ev sayısı yaklaşık 8 bin 800'ü buldu...

Deniz Feneri Derneği Arakan’da konut yapıyor!

Deniz Feneri Derneği 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar on binlerce Arakanlıya yardım etti. Deniz Feneri Derneği sorumluları devam eden konut projelerini incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

Katar'dan Hartum'a yetimhane kompleksi!

Katar Hayır Kurumu tarafından Hartum'a yetimhane kompleksi inşa ediliyor. Temeli atılan yetimhane kompleksi yaklaşık 3 milyon dolara mal olacak.

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

İHH 2016'da 9 hizmet merkezi açtı!

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın çeşitli bölgelerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 2016 yılında aralarında; cami, yetimhane ve kültür merkezinin de bulunduğu 9 kalıcı eseri hizmete sundu. 10 merkezinde temelini attı.

Bangladeş yetimhane Haberi

Bangladeş yetimhane

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, yaşadıkları yerde zulüm gören Arakanlı Müslümanların daha güvenli olan Bangladeş'e göç etmek zorunda kaldığını söyledi.


Konfederasyon olarak Bangladeş'e giden Arakanlı  Müslümanlara yardım elini uzatmak için bir süredir çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Gündoğdu, külliye ve yetimhane yapılımını kapsayan projede  karar kılındığını bildirdi.


Projenin hayata geçirilmesi için Bangladeş-Myanmar sınırındaki Coz'x Bazar kentinde, 6 bin 200 metrekarelik bir arsa aldıklarını dile getiren Gündoğdu, şöyle konuştu:


"Orada geleneksel mimariyle yaklaşık 300 kişilik külliye  ve yetimhane inşa edeceğiz. Muson yağışları nedeniyle sular altında olan bölgede projenin taban dolgusuna başladık. Yaklaşık bir yılda tamamlayarak Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın adını vereceğimiz külliye ve yetimhanede, Arakanlı Müslüman yetimler kalacak." 


-Yetimlere mesleki eğitim verilecek


Gündoğdu, yetimhanede, Coz'x Bazar'da yaşayan ve...