05 / 05 / 2024

Bank Asya yöneticilerine suç duyurusu

Bank Asya yöneticilerine suç duyurusu

Bank Asya'nın mal varlığının azaltılması nedeniyle aralarında eski Bank Asya yöneticilerinin de yer aldığı 11 kişiye Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Aidatlara fahiş zam yapan site yöneticilerine karşı bakanlık ne yapıyor? Davalar açılacak mı?

Asgari ücretin artması site yöneticilerinin de aidatlara ara zam yapmalarına bahane oldu. Fahiş zam yapan yöneticiler bu fırsatçılığın bedelini dava yolu ile ödeyecek. Vatandaşı çileden çıkaran bu durum, site yöneticilerine büyük ders olacak. İşte Bakanlık’tan gelen o yaptırım…

ING Bank'tan Mayıs ayına bomba veda! Emekliler adeta bayram edecek 

ING Bank, emeklilerin yüzünü güldürecek haberi müşterileri ile paylaştı ve emekli promosyon rakamlarını güncellediğini ilan etti. İşte ING Bank'ın güncel emekli promosyon rakamları.

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

TMSF, Bank Asya'nın İzmir Torbalı Pancar OSB'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin İzmir Torbalı Pancar OSB'de yer alan alan gayrimenkulünü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi.

TMSF, Bank Asya'nın Yalova'daki gayrimenkulünü 14.3 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Yalova Altınova'da yer alan gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Tam kapanmada site yöneticisine yeni görev 10 soruda tüm detaylarıyla!

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma sürecinde site ve apartman yöneticilerine Kovid-19 önlemlerinin ihlal edilmemesini sağlama ve uyarılarda bulunma görevi verdi. Peki yönetici uyarı görevini nasıl gerçekleştirecek? İşte detaylar...

Tam kapanmada apartman yöneticilerine yeni görev!

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Tam Kapanma Tedbirleri kapsamında apartman ve site yöneticilerine binalarında oturanlar ve kural ihlali yapan sakinleri uyarma yükümlülüğü verildi.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

TMSF, Bank Asya'nın Balıkesir'deki fabrikasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Balıkesir Karesi'de yer alan fabrikasını satışa çıkardı.

TMSF, Bank Asya'nın Kayseri'deki fabrikasını 2.3 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Kayseri Develi'de yer alan fabrikasını satışa çıkardı.

Apartman yöneticilerine tavsiyeler!

Posta yazarı Tamer Heper, '23 daire, 10 dükkanı bulunan bir apartmanın yöneticiliğini yapıyorum. Karşılaşabileceğim sorunlarda bana yardımcı olabilecek bir kitap önerebilir misiniz?' sorusunu yanıtladı.

Kırıkkale'de apartman ve site yöneticilerine ‘korona’ uyarısı!

Kırıkkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman ve site yöneticilerinin koronavirüs salgınına karşı ortak alanlarda toplanmaların önüne geçilmesi amacıyla  önlemlerin almasını talep ederek, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını duyurdu. 

TMSF, Bank Asya'nın Bolu'daki fabrikasını 25.1 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Bolu Gerede'de yer alan fabrikasını satışa çıkardı.

Bank Asya yöneticilerine suç duyurusu Haberi

Bank Asya yöneticilerine suç duyurusu

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurulun, Bank Asya'nın mal varlığını azalttığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu kişiler; Ahmet Beyaz, Hakan Fatih Büyükadalı, Abdurrahman Köse, Erhan Birgili, Mustafa Talat Katırcıoğlu, Ali Çelik, Mehmet Gözütok, Recep Koçak, Zafer Ertan, Ercüment Güler ve Mehmet Uruç oldu.


SPK, müflis Asya Katılım Bankası AŞ (Bank Asya) nezdinde yapılan incelemelere göre  emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak görevden ayrılma tazminatı ödenmesi sebebiyle ve Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ paylarının emsallerinden farklı fiyat üzerinden satın alınması ve yönetim kurulu üyelerine genel kurul toplantılarında karara bağlanan huzur hakkı tutarlarından fazla ödeme yapılması sonucunda  eski Bank Asya yöneticilerinin de olduğu 11 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

- İdari para cezaları ve suç...