02 / 05 / 2024

Banka gayrimenkul düzenlemesi

Banka gayrimenkul düzenlemesi

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, bankacılık mevzuatında yapılan son düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Öztrak, düzenleme ile bankacıların emlakçıya döneceğini vurguladı.

Bankalara gayrimenkul sınırı kalktı!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranının yüzde 50’yi aşmaması uygulaması kaldırıldı. Beş yıl içinde satılamayan gayrimenkuller de özkaynakta yer alabilecek.

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı, şimdi ne olacak?

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı şimdi ne olacak?Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, Değerli Konut Vergisi düzenlemesini kaleme aldı...

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

Vatandaşlık düzenlemesi ülkeye döviz girdisi sağlayacak!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaşlık düzenlemesi gayrimenkul sektörüne muazzam bir döviz girdisi sağlayacaktır." dedi.

6 soruda konutta KDV düzenlemesi!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, KDV oranları nasıl belirlendi? İşte 6 soruda konutta KDV düzenlemesi..

Hdf Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hdf Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Hasan Bayanounı ve Alaaddin Bayanony imzasıyla kuruldu.

Mersin Eshab-ı Kehf'te çevre düzenlemesi yapıldı!

Kuran-ı Kerim'de adına sure yazılmış olan ve Türkiye'nin önemli ibadet merkezleri arasında yer alan Eshab-ı Kehf'te yapılan çevre düzenlemesi, vatandaşlardan tam not aldı.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Isparta Yeni Şehir Hastanesi için ticari alan düzenlemesi!

Isparta Belediyesi, Yeni Şehir Hastanesi civarında yaşanan ticari alan sıkıntısını çözmek için kolları sıvadı. İnşaatı devam eden hastanenin karşısındaki adada ticari alan düzenlemesi gerçekleştirilecek. Konu bu Aralık ayında Belediye Meclisi gündemine gelecek.

Novawood’a, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nden iki ödül aldı!

Ahşap sektörünün yenilikçi firması Novawood, yılın en önemli mimari ve gayrimenkul projelerinin yarıştığı European Property Awards’tan (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) Türkiye’ye iki ödül getirdi.

Rmt Global Gayrimenkul Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Rmt Global Gayrimenkul Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Ruhazun Atuş tarafından 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Zeytinurnu'nda kuruldu.

Good Investments İnşaat ve Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Good Investments İnşaat ve Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Walid A. Almhd Alkasem ve Mohammad O. M. Alkasem ortaklığında kuruldu.

Antalya Büyükşehir, Muratpaşa'da çevre düzenlemesi yaptıracak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Muratpaşa Bahçelievler'de bulunan bazı alanlarda işletme hak bedeli karşılığı çevre düzenlemesi yaptıracak. Gayrimenkulün yıllık işletme bedeli 6 milyon 100 bin TL olarak belirlendi.

Banka gayrimenkul düzenlemesi Haberi

Banka gayrimenkul düzenlemesi

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, bankacılık mevzuatında yapılan batık krediler nedeniyle devralınan gayrimenkullerin öz sermayede gösterilebileceğine yönelik düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu 


Bankaların batık krediler nedeniyle devraldığı gayrimenkulleri öz sermayesinde gösterebileceğini söyleyen Öztrak, "Bankacılar bu düzenlemeyle emlakçıya döner" şeklinde konuştu.


Düzenlemeyle bankaların sermaye yeterlilik oranının olduğundan daha iyi görüneceğini ama bankaların elinde kalan gayrimenkul stoklarının şişmesinin de önünün açılacağını vurgulayan Öztrak, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye "Geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemeyle banka gayrimenkullerinin elde tutulma süresi 3 yıl olarak kısaltılmışken; bir yıl aranın ardından bu kuraldan neden tamamen vazgeçilmiştir? sorusu sordu.


Daha önceki uygulamada bankalar alacakları karşılığı edindiği gayrimenkulleri 5 yıl içerisinde elden çıkarmak, çıkaramadığı gayrimenkulleri ise net defter değeri üzerinden öz kaynaklarından indirmek zorundayken, bu sürenin 22 Haziran 2016 tarihinde yapılan düzenlemeyle 3...