05 / 05 / 2024

banka ipotek

banka ipotek

Tamer Heper: İpotekle temin edilmiş bir borç için öncelikle ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takip yapılır. Bu yolla borç karşılanmaz ise sair icra takiplerine başvurulur..

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Yeni düzenleme! TOKİ konutlarına ipotek yapılabilecek!

TOKİ'nin satışını gerçekleştireceği taşınmazlara banka veya TOKİ lehine ipotek konulabilecek. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

Bankadan ipotek fek yazısı nasıl alınır?

Konut kredisi kullanılarak alınan evin tapusuna banka tarafından ipotek konur. Borç tamamen ödendikten sonra alınan fek yazısı banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanır.

Konut kredisi ödendiği halde ipotek kalkmazsa ne yapılır?

Banka, müşterisine konut kredisi kullandırdı. Kredi ödendi; ancak ipotek kaldırılmadı. Banka, ipoteğin kaldırılması için müşteriden para isteyince zararlı çıktı.

Aile konutuna ipotek konulamayacak!

Yargıtay, 'ipotek konulduğu sırada aile konutu şerhi yoksa o ev banka tarafından borca karşılık satılabilir' şeklinde özetlenen görüşünü değiştirdi. İşte yeni görüşün ayrıntıları...

Akfen GYO'nun gayrimenkullerine 1. derece ipotek!

Akfen GYO portföyünde bulunan Esenyurt, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Bursa, Adana, Zeytinburnu, Ankara Esenboğa ve Tuzla'da yer alan taşınmazların üzerine Banka lehine 173.052.185 Avro bedelinde müşterek 1. derece ipotek tesis edildi.

Tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi kullanılarak alınan gayrimenkul üzerinden ipoteğin kaldırılması gerekiyor. Tapuya ipotek konulması kredi alırken banka tarafından yapılıyor. Peki, tapuda ipotek harcı ne kadar? İşte, tapuda ipotek harcı!

Konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nedir?

İpotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fek yazısı ipoteğin kaldırılmasına ilişkin banka tarafından hazırlanan yazı olarak tanımlanıyor. Peki, ipotek fekki için neler gerekli? İşte, ipotek fekki için gerekli evraklar!

Banka fek yazısı vermezse ne olur?

Kredi borcu biten konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Peki, banka fek yazısı vermezse ne olur? Bu yazı nasıl alınır?

banka ipotek Haberi

banka ipotek

Babamın vefat ettiği gün bankadan kendisine bir yazı geldi. Postacı babamın vefat ettiğini öğrenince mektubu bize vermedi geri götürdü. Bankaya başvurduk bize bilgi vermedi. Sonra yine postacı bu defa bizim adımıza aynı bankadan yazı getirdi. Meğerse babamız ölmeden önce birinin kredi borcu için kefil olmuş. Gayrimenkullerini ipotek etmiş. Bizden bu para isteniyor. Öğrendik ki babamızın dışında beş kefil daha var, onların da ipoteği var. Babam bir dairesini ölmeden önce ikinci hanımı adına yapmıştı. Bir kardeşimiz de evlenmek üzere. Bu ikinci hanımın üzerindeki daire ile evlenecek kardeşimizin malları bu olay nedeni ile riske girer mi? • A.T. 


Bankaların bu sır adı altında bilgi saklaması artık mübalağaya kaçtı. Ölen adamın hesabı hakkında bilgiyi mirasçılanna vermeyecek de kime verecek? Belki bilgi sahibi olan...