03 / 01 / 2025

Banka İpotekli Eve Haciz Konur mu

Banka İpotekli Eve Haciz Konur mu

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği kaydedildi.

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler dikkat! En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler bankalardaki konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki en düşük konut kredisi faizi hangi bankada? İşte banka banka faiz oranları...

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Banka hangi durumlarda eve el koyabilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kredi kartına borcuna banka eve el koyar mı?'' sorusunu yanıtladı.

İskansız eve banka kredi verir mi?

İskan yapı inşaat çalışmaları tamamlanmış olan evlerde oturumun başlayabilmesi için yasal izin olarak biliniyor. İskansız evlere bazı kısıtlamalar getiriliyor. Peki, iskansız eve banka kredi verir mi?

Köydeki eve kredi verilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köydeki eve kredi verilir mi?

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

İlk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her banka hesabına, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Peki, ilk eve yüzde 15 devlet yardımı nasıl alınır?

İpotekli eve haciz konulur mu?

Kredi kullanılarak alınan eve banka borç ödenene kadar ipotek koyuyor. Peki, ipoteği mevcut olan bir eve farklı borçlar veya sebepler nedeni ile haciz gelebilir mi? İpotekli eve haciz konulur mu?

İpotekli eve kredi verilir mi?

Konut kredisi ile alınan ev, verilen kredi karşılığında banka tarafından ipotek olarak alınıyor.Peki ipotekli eve kredi verilir mi?İşte ipotekli eve kredi verilmesi..

Toprak tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka konut kredisi kullanmak istediğiniz konutu teminat kabul ediyor ve ipotek altına alıyor. Peki, toprak tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka öncelikle eve bir eksper gönderek incelemek istiyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. Peki, Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

İpotekli eve icra gelir mi?

Alacaklı, borçluya borcun tahsili için icra takibi talebiyle icra takibi başlatabiliyor. Peki, borçlunun gayrimenkulü üzerinde ipotek var ise ne olur? İpotekli eve icra gelir mi?

Banka İpotekli Eve Haciz Konur mu Haberi

Banka İpotekli Eve Haciz Konur mu

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği, bu işlemin ancak diğer eşin açık rızasıyla yapılabileceği kaydedildi.


Bursa'da bir kişi, bankadan kredi aldı ve teminat için tapusu kendi üzerine olan evini ipotek ettirdi. Borcun ödenmemesi üzerine bankanın icra takibi başlatmasının ardından bu kişinin eşi, ipotek edilen evin aile konutu olduğunu belirterek, ipoteğin kaldırılması talebiyle dava açtı. 


Gemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı reddetti. Yerel mahkeme kararında, ev sahibinin birden fazla taşınmazının olduğu, davalı bankanın söz konusu evin aile konutu olduğunu bildiğinin kanıtlanamadığı belirtildi.


Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozma kararında, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun bu konuda yeni bir uygulamaya geçtiği...