28 / 04 / 2024

Köydeki eve kredi verilir mi?

Köydeki eve kredi verilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köydeki eve kredi verilir mi?



Köydeki eve kredi verilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Bu krediyi kullanmak isteyen kimselerin başvuru koşullarına sahip olmaları gerekiyor.Aynı zamanda kredi kullanılmak istenilen evin de aranan bazı koşulları taşıyor olması gerekiyor.


Taşınmazın özellikleri, ekspertiz tarafından hazırlanan bir rapor ile tespit ediliyor. Banka bu rapora ve kişinin gelir durumu ile kredi notuna bakarak kredi başvurusuna olumlu ya da olumsuz yanıt veriyor. Peki, köydeki eve kredi verilir mi?


Konut kredisi için aranan özellikler bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Kimi zaman bankaların köydeki evler için başlattığı bir kampanya bulunabiliyor.


Buna karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu konuda bazı projeleri olabiliyor. Örneğin, köy evini yöresel mimariyle yapana destek vermek için çalışmalar yapılıyor.


Projeyi uygulayanlara 5 bin lira bitirme kredisi verilmesi planlanıyor.



Köyde tarlaya ev yapmak mümkün mü?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön