12 / 05 / 2024

köydeki eve kredi verilir mi

köydeki eve kredi verilir mi

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, köydeki eve kredi verilir mi?

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

Bakan Özhaseki: 110 bin kişilik ordu ile 4 bin 133 köydeki tüm evleri yapıyoruz!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde 4 bin 133 köyde ev yaptıklarını belirterek 110 bin kişişil bir ordu ile çalıştıklarını belirtti.

DS4, DS7 ve DS 9 modellerinde büyük takas ve kredi fırsatı! Sıfır araba alacaklara Şubat müjdesi!

DS Automobiles, DS4, DS7 ve DS 9 modellerinde büyük takas ve kredi fırsatını başlattı. Bu aya özel tek tek açıklandı. Peki DS4, DS7 ve DS 9 modellerinin 2024 Şubat fiyatları ne kadar? İşte 4 Şubat 2024 fiyat listesi...

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

İnşaat sektörünün gözü düşük faizli kredide! Kredi muslukları açılırsa sektör canlanacak!

Konut satışlarının geçtiğimiz seneye göre yüzde 50 düştüğünü dile getiren Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, sektörün hareketlenmesi için uygun faizli kredi imkanı sunulması ve KDV oranlarında düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 10 trilyon 371 milyar 488 milyon oldu!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 39 milyar 754 milyon lira artışla 10 trilyon 371 milyar 488 milyon lira oldu.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

9 bankada peş peşe büyük deprem! Yapı Kredi, İş, Akbank, Garanti, Ziraat ve 4 banka daha resmen açıkladı! Acil bakın

9 bankada peş peşe büyük deprem... Yapı Kredi, İş, Akbank, Garanti, Ziraat ve 4 banka daha resmen açıkladı... Acil bakın...

Bankacılık sektörü kredi hacmi 373 milyar 685 milyon lira arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 373 milyar 685 milyon TL arttı ve 9 trilyon 635 milyar 198 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 9 trilyon 261 milyar 513 milyon liraya yükseldi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 132 milyar 631 milyon TL arttı ve 9 trilyon 261 milyar 513 milyon TL'ye yükseldi.

köydeki eve kredi verilir mi Haberi

köydeki eve kredi verilir mi

Köydeki eve kredi verilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Bu krediyi kullanmak isteyen kimselerin başvuru koşullarına sahip olmaları gerekiyor.Aynı zamanda kredi kullanılmak istenilen evin de aranan bazı koşulları taşıyor olması gerekiyor.


Taşınmazın özellikleri, ekspertiz tarafından hazırlanan bir rapor ile tespit ediliyor. Banka bu rapora ve kişinin gelir durumu ile kredi notuna bakarak kredi başvurusuna olumlu ya da olumsuz yanıt veriyor. Peki, köydeki eve kredi verilir mi?


Konut kredisi için aranan özellikler bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Kimi zaman bankaların köydeki evler için başlattığı bir kampanya bulunabiliyor.


Buna karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu konuda bazı projeleri olabiliyor. Örneğin, köy evini yöresel mimariyle yapana destek vermek için çalışmalar yapılıyor.


Projeyi uygulayanlara 5...