24 / 07 / 2024

banka karları 2022

banka karları 2022

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün 2022'nin ilk ayında elde ettiği net kar geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 400.5 yükseldi ve 169.1 milyar liraya ulaştı...

Bankalar yüksek faizle karlarını resmen katladı! 2023'ün ilk çeyreğinde hangi banka ne kadar kar elde etti?

Bankaların, keskin şekilde artırılan faiz oranlarının ardından karlarını resmen katladı. Peki 2023'ün ilk çeyreğinde hangi banka ne kadar kar elde etti?

2022 yılında kar rekorları kıran bankalar temettü dağıtacak

2022 yılında devasa karlar elde eden bankalar temettü dağıtmak için BDDK'nın kapısını çaldı. Bu konuda bir çalışma yapan BDDK, tavanı yüzde 12'den yüzde 15'e çıkarmaya hazırlanıyor.

Bankalar 2022'yi rekor kârla mı bitirdi? Hangi banka ne kadar kâr yaptı?

2022 senesi bitmeden bankaların, senenin tümünde kuvvetli destek veren TÜFE’ye endeksli kağıtların etkisiyle tekrar rekor kar artışlarına imza atması bekleniyor.

Türkiye’de 2022'de kart ile 3,7 trilyon TL değerinde harcama yapıldı! Kartlar en çok market ve AVM’lerde kullanıldı

Kredi veya banka kartı… Nakit ödeme yapma devri artık tarihe karışıyor. Ülke olarak çoktan alıştık bile. 2022 yılında Türkiye’de 3,7 trilyon TL değerindeharcama kart ile yapıldı. Kartların en çok kullanıldığı yerler ise şaşırtmadı: Marketler ve AVM’ler.

Banka promosyonu peş peşe hesaplara yatıyor! Tam 41 bin 500 TL hesaplarda! En yüksek promosyonu hangi banka verdi?

Milyonlarca çalışan banka promosyon ödemelerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki 2022 yılı en yüksek banka promosyonu ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Çiftçilere şok! Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı 2022? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Şimdi bakın!

Mazot gübre desteği ödeme tarihleri için dikkatler Aralık ayına odaklandı. Çiftçi kayıt sistemine kayıt olanlar mazot gübre desteği ile tarımsal destek ödemelerini banka hesaplarından alabiliyor. İşte 2022 mazot ve gübre desteği ödemeleri...

Bankalardan milyonlarca kişiye son dakika şoku! 8 banka resmen duyurdu! Bakmayan pişman olur! 

Araba alacak vatandaşlar, ellerindeki birikime eklemek amacıyla taşıt kredisi kullanmaya yöneliyor. Sıfır ya da ikinci el araç alacaklar en düşük taşıt kredisi faizini araştırıyor. İşte 2 Kasım 2022 banka banka taşıt kredisi faizleri...

2022 Öğretmen banka promosyonu ne zaman verilecek?

MEB banka promosyonu gündemde olan konulardan biridir. Öğretmenler bu konu üzerine araştırmalara başladı. İşte 2022 Öğretmen banka promosyonu ne zaman verilecek? sorusunun yanıtı!

Polis banka promosyonu 2022 ne zaman yatacak?

Polis banka promosyonu gündemde yer alan konulardan biridir. Uzun bir süredir Polis banka promosyonunun ne zaman yatacağı merak ediliyordu. İşte Polis banka promosyonu 2022 ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı!

Tam 22 banka açıkladı! İş Bankası, QNB Finansbank, ING, Yapı Kredi, TEB, Ziraat, Halkbank, HSBC, Vakıfbank...

Konut kredisi faiz oranları açıklandı. En iyi kredi veren banka hangisi 24 Ekim 2022 konut faiz oranları...

Düşük faizli konut kredisi veren bankalar hangileri? 2022 en düşük konut kredi faizi ne kadar?

Bankalar Ekim ayı konut kredi faiz oranlarını açıkladı. Bankaların konut kredisi faizleri ne kadar? Peki en düşük konut kredi faizi hangi bankada? İşte banka banka 2022 konut kredisi faiz oranları... 

Doktor ve hemşireler banka promosyonunu bekliyor! 2022 yılı sağlık promosyonları ne zaman verilecek?

Sağlık çalışanları da banka promosyonu için seslerini duyurmak istiyorlar. Hemşire, doktor ve ATT çalışanları Sağlık Bakanlığı banka promosyon güncellemesini dört gözle bekliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde sağlık personeli banka promosyonu ne zaman verilecek?

Kredi faiz oranlarında büyük düşüş! Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? Akbank, Vakıfbank, Halkbank, TEB, ING

Nakit para ihtiyacı duyan vatandaşlar ihtiyaç kredilerine yöneliyor. Peki 2022 ihtiyaç kredisi ne kadar? Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? İhtiyaç kredi faiz oranları nedir? İşte banka banka kredi faiz oranları...

banka karları 2022 Haberi

banka karları 2022

Türkiye istatistik Kurumu'nun resmi enflasyon oranını yüzde 79.6 şeklinde duyurduğu bir ortamda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 13'e düşürmesi yoksullaşmaya neden olurken, başta bankalar olacak şekilde sermaye sahiplerinin ise karları artıyor.

Bankalar, TCMB'den düşük maliyetle aldıkları kaynakları yüksek faizle tüketicilere sunuyor. Durum böyle olunca bankacılık sektörü kârlılıkta rekora imza atıyor. 

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün 2022'nin ilk ayında elde ettiği net kar geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 400.5 yükseldi ve 169.1 milyar lira oldu.

2021 yılının ilk 6 ay8ında bankaların toplam kârı 33.8 milyar Türk Lirası seviyelerinde gerçekleşmişti. Bankacılık sektörünün yalnızca Haziran'daki net kârı BDDK verilerine göre 37 milyar 44 milyon lira olarak gerçekleşti. 

İlk 6 aylık...