24 / 07 / 2024

Üç kamu bankasından son dakika şoku! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ta flaş gelişme! Rakamları duyan inanamadı!

Üç kamu bankasından son dakika şoku! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ta flaş gelişme! Rakamları duyan inanamadı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün 2022'nin ilk ayında elde ettiği net kar geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 400.5 yükseldi ve 169.1 milyar liraya ulaştı...




Türkiye istatistik Kurumu'nun resmi enflasyon oranını yüzde 79.6 şeklinde duyurduğu bir ortamda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 13'e düşürmesi yoksullaşmaya neden olurken, başta bankalar olacak şekilde sermaye sahiplerinin ise karları artıyor.

Üç kamu bankasından son dakika şoku! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ta flaş gelişme! Rakamları duyan inanamadı! 

Bankalar, TCMB'den düşük maliyetle aldıkları kaynakları yüksek faizle tüketicilere sunuyor. Durum böyle olunca bankacılık sektörü kârlılıkta rekora imza atıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön