24 / 07 / 2024

Üç kamu bankasından son dakika şoku! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ta flaş gelişme! Rakamları duyan inanamadı!

Üç kamu bankasından son dakika şoku! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ta flaş gelişme! Rakamları duyan inanamadı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün 2022'nin ilk ayında elde ettiği net kar geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 400.5 yükseldi ve 169.1 milyar liraya ulaştı...




Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün 2022'nin ilk ayında elde ettiği net kar geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 400.5 yükseldi ve 169.1 milyar lira oldu.

Üç kamu bankasından son dakika şoku! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ta flaş gelişme! Rakamları duyan inanamadı! 

2021 yılının ilk 6 ay8ında bankaların toplam kârı 33.8 milyar Türk Lirası seviyelerinde gerçekleşmişti. Bankacılık sektörünün yalnızca Haziran'daki net kârı BDDK verilerine göre 37 milyar 44 milyon lira olarak gerçekleşti. 

İlk 6 aylık dönem değerlendirildiğinde, en fazla kâr artışını bir önceki senenin aynı dönemine göre kamu mevduat bankaları yakalarken, bunu katılım bankaları yüzde 582.6 ile izledi. Yerli özel mevduat bankalarının da bu dönemdeki kâr oranı yüzde 450'ye ulaştı.

Üç kamu bankasından son dakika şoku! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ta flaş gelişme! Rakamları duyan inanamadı!

2022 yılının Ocak-Haziran döneminde en fazla kârlılık oranı kamu bankalarının oldu. Geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre karlılıkta Ziraat Bankası yüzde 604, Vakıfbank yüzde 614 ve Halkbank yüzde 4.500 yükseliş kaydetti. 

6 aylık kârlılıklara bakıldığında  Ziraat Bankası 16.2 milyar TL kâra ulaştı ve kamu bankaları arasında ilk sıraya yerleşti. 

Bu süreçte Halkbank'ın kârını 120 milyon Türk Lirası'ndan 4.6 milyar Türk Lirası'na yükseltmesi dikkatleri çekti. 

Vakıfbank'ın da ciddi bir sıçrama gerçekleştirerek kârını 1.4 milyar Türk Lirası'ndan 10 milyar Türk Lirası'na ulaştırdığı belirlendi. 

Altın fiyatlarında 5 hafta sonra bir ilk! Gram altını gören gözlerine inanamadı! Altın düşüyor mu? Şimdi bakın!

Dolarda nokta atışı yapan Selçuk Geçer'den flaş tahmin! Tarih verdi, hemen bakıp buna göre hareket edin

Bankalar çıldırdı emekliler yaşadı! Promosyon yarışında tam 8 bin 250 lira veriliyor! Akbank, Garanti, Yapı Kredi, ING…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön