24 / 07 / 2024

banka karlılık oranları

banka karlılık oranları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün 2022'nin ilk ayında elde ettiği net kar geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 400.5 yükseldi ve 169.1 milyar liraya ulaştı...

Emlak sektöründeki kriz bankacılık sistemini çökertti! Son 1 haftada 40 banka ortadan kayboldu!

Çin'deki emlak krizi gittikçe büyüyor. Çin'in emlak sektöründeki gayrimenkul geliştirme şirketlerinin borç krizleri bankacılık sistemini çökertti. Çin'de son 1 haftada 40 banka ortadan kayboldu. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası açıkladı! Faiz kararı sonrasında, TL mevduat ve KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sterilizasyon tedbirleri doğrultusunda Türk Lirası mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını artırdığını açıkladı.

Bankalarda adeta büyük deprem! İhtiyaç kredisi faizleri de değişiyor! İşte banka banka son dakika faiz oranları!

Bankalarda adeta büyük deprem... İhtiyaç kredisi faizleri de değişiyor... İşte banka banka son dakika faiz oranları...

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

Bankalar çalışanlarına ne kadar zam yaptı? İşte bankacılık sektöründe zam oranları

Özel sektör zamları merakla beklenirken bazı bankaların zam oranları belli oldu. İşte bankacılık sektöründe yapılan zam oranları

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Doktor ve hemşireler banka promosyonunu bekliyor! 2022 yılı sağlık promosyonları ne zaman verilecek?

Sağlık çalışanları da banka promosyonu için seslerini duyurmak istiyorlar. Hemşire, doktor ve ATT çalışanları Sağlık Bakanlığı banka promosyon güncellemesini dört gözle bekliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde sağlık personeli banka promosyonu ne zaman verilecek?

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.

Merkez Bankası'ndan son dakika haberi! TL'de zorunlu karşılık oranları arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), zorunlu karşılık oranlarını Türk Lirası yükümlülükleri için artırdı.

Aktim Ticaret ve İş Merkezi yüksek karlılık sunuyor!

Tem Otoyolu Hadımköy gişelerine 2 dakika uzaklıkta bulunan Aktim Ticaret ve İş Merkezi yüksek karlılık sunuyor. Bilgiçler Yapı güvencesiyle yükselen proje birçok iş kolunu buluşturuyor.

Konut finansmanında kârlılık oranları düşük!

Konut finansmanında kârlılık oranları sektör ortalamasına göre nispeten düşük seyrediyor.

banka karlılık oranları Haberi

banka karlılık oranları

Türkiye istatistik Kurumu'nun resmi enflasyon oranını yüzde 79.6 şeklinde duyurduğu bir ortamda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 13'e düşürmesi yoksullaşmaya neden olurken, başta bankalar olacak şekilde sermaye sahiplerinin ise karları artıyor.

Bankalar, TCMB'den düşük maliyetle aldıkları kaynakları yüksek faizle tüketicilere sunuyor. Durum böyle olunca bankacılık sektörü kârlılıkta rekora imza atıyor. 

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün 2022'nin ilk ayında elde ettiği net kar geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 400.5 yükseldi ve 169.1 milyar lira oldu.

2021 yılının ilk 6 ay8ında bankaların toplam kârı 33.8 milyar Türk Lirası seviyelerinde gerçekleşmişti. Bankacılık sektörünün yalnızca Haziran'daki net kârı BDDK verilerine göre 37 milyar 44 milyon lira olarak gerçekleşti. 

İlk 6 aylık...