18 / 07 / 2024

banka masraf kalemleri

banka masraf kalemleri

Bankaların hizmet gelirleri ile kullandırdıkları krediler nedeni ile vatandaştan aldığı ücret ve komisyonların tutarı, 2019'da bir önceki yıla göre yüzde 35 artışla 65,6 milyar liraya ulaştı.

Ev alacaklar dikkat! Hangi masraflar karşınıza çıkacak?

Ev alırken çeşitli masraf kalemleri ortaya çıkabililiyor.  Ev alım satım sürecinde bütçe yönetimi konusunu bilmeniz hesabınızı ona göre yapmanız gerekiyor. İşte ev alırken insanın karşısına çıkabilecek masraflar...

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

İnşaat şirketleri arsa maliyetlerini ucuzlatacak model arıyor!

Gayrimenkul firmaları en önemli masraf kalemleri olan arsada maliyetleri düşürecek modellere odaklandı. İnşaat üreticilerine arsanın üretici kredisiyle satılması halinde, maliyetlerin düşeceğine dikkat çekiliyor.

Banka dosya masrafı iade dilekçesi!

Konut kredisi konutun teminat altına alınması (ipotek) şartıyla veriliyor. Bankaların konut kredisinde açıklayamayacağı masrafları geri ödemesi gerekiyor. İşte, banka dosya masrafı iade dilekçesi!

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

Konut kredisi dosya masrafı nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin ödedikleri masraflar arasında dosya masrafları yer alıyor. Konut kredisi dosya masrafı neden ödenir? Konut kredisi dosya masrafı nedir?

Ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Ev kredilerinde dosya masrafı, bankalardan kullandığınız kredilerin, banka tarafından yapılan incelemeler sonucu yaptığı masrafları sizden tahsil etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı ne kadar?

Konut kredisinin tamamını veren banka var mı?

Konut kredisi ile nakit parası olmayan ancak ev sahibi olmak isteyen kimseler, uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki, konut kredisinin tamamını veren banka var mı?

Tek tapu ayırma masrafı!

Tek tapunun bölünmesi işlemi için ödenmesi gereken harç ifraz olan parselin ifraz olmadan önceki değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, tek tapu ayırma masrafı ne kadar?

Hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Hisseli tapu ayırma işlemleri tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemine deniyor. İfraz işleminin gerçekleşebilmesi için tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Tapuda ne kadar masraf çıkar?

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen alım satım işlemleri için hem alıcının hem satıcının tapu satış harcı ödemesi gerekiyor. Bu harç oranı her yıl yeniden belirleniyor. Peki, tapuda ne kadar masraf çıkar?

Banka ipoteği nasıl kaldırır?

Mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, borcu biten evin üzerinden banka ipoteği nasıl kaldırır?

Konut kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

Konut kredisi kullanan tüketicilerden alınan yüklü dosya masraflarının iadesi edilip edilmeyeceği yönünde birçok Yargıtay Kararı alındı. Peki, banka konut kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

banka masraf kalemleri Haberi

banka masraf kalemleri

Bankaların faiz dışı gelirleri, 2019'da bir önceki yıla kıyasla yüzde 37 artarak 106,2 milyar liraya çıktı. Vatandaşların en çok karşılaştığı masraf kalemleri olan bankacılık hizmetleri ile kredi kullandırılırken alınan ücret ve komisyonların tutarı ise söz konusu dönemde yüzde 35 artışla 65,6 milyar lira oldu. Söz konusu gelirlerin toplam faiz dışı gelirler içindeki payı yüzde 61,8 olarak hesaplandı.

Geçen yıl bankalar, sadece hizmet geliri olarak 49,6 milyar lira, ücret ve komisyon olarak da 16 milyar lira gelir kaydetti.

Masraf kalemlerine ödeme 5 yılda 200 milyar lirayı aştı

Vatandaşların en çok karşılaştığı masraf kalemleri olan bankacılık hizmetleri ile kredi kullandırılırken alınan ücret ve komisyonların tutarı, son 5 yılda 209,3 milyar liraya ulaştı.

Banka hizmetleri için vatandaşlar 5 yılda 159,3 milyar lira öderken, bankalar kullandırdıkları kredilerden...