21 / 05 / 2024

Banka öz kaynak

Banka öz kaynak

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranının yüzde 50’yi aşmaması uygulaması kaldırıldı. Beş yıl içinde satılamayan gayrimenkuller de özkaynakta yer alabilecek.

O paralar hesaplara yatırılmaya başlandı! Acilen banka hesaplarınızı kontrol edin!

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım paraları hesaplara yatırılmaya başlandı. Acilen banka hesaplarınızı kontrol edin...

Bayram müjdesi geldi! Banka hesaplarınızı acilen kontrol edin! Hesabınıza 4 bin 337 TL yatmış olabilir!

Banka hesaplarınızı acilen kontrol edin!... Bayram müjdesi geldi... Hesabınıza 4 bin 337 TL yatmış olabilir, şimdi hemen kontrol edin...

2023 asgari ücret zammı sonrası 5 banka ipleri kopardı! Duyanın resmen ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!

2023 asgari ücret zammı sonrası 5 banka ipleri kopardı... Duyanın da görenin de resmen ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın...

Dünyaca ünlü dev banka dolar tahminini değiştirdi! Doları olanlara şok hamle! Görenlerin ağzı bir karış açık kaldı!

Dünyaca ünlü dev banka JP Morgan dolar tahminini yeniledi. Kararını değiştiren dev bankadan yeni haber şimdi gelirken görenlerin ağzı bir karış açık kaldı. Son dakika dolar gelişmesi...

22 banka peş peşe açıkladı! Görünce şok olacaksınız! İş Bankası, Akbank, Garanti, ING, Yapı Kredi...

Konut kredi faiz oranları tek tek duyuruldu. 22 banka peş peşe açıkladı! Görünce şok olacaksınız! İş Bankası, Akbank, Garanti, ING, Yapı Kredi... En uygun konut kredisini veren banka hangisi oldu? İşte banka banka konut kredisi faiz oranları...

Danıştay'dan onay geldi! Milyonlarca banka müşterisine üzücü haber!

Danıştay 10. Dairesi'nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘hesap işletim ücretini’ almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında ‘Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok’ denildi.

Beylikdüzü'ne metro hattı için kaynak bekleniyor!

Beylikdüzü Hedef Büyütüyor” sloganı ile yola çıktıklarını anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ''Beylikdüzü metro hattı, projelendirme süreçlerini geçti. Bu hat 10-12 sene önce bitirildi ancak kaynak gerekiyor'' diye konuştu.

BDDK: Düzenlemelerle banka borcunun silinmesi söz konusu değil!

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, değersiz alacakların kayıttan düşmesine ilişkin düzenlemelerle banka borcunun silinmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Beylikdüzü Alya Penta'da banka kredili satışlar başladı!

Akkuş Grup'un Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Alya Penta’da banka kredili satışlar başladı, projede 2+1, 3+1, 4+2 ve 5+2 konut tipleri bulunuyor.

Veysi Kaynak: Osmaniye'deki çadır kenti konteyner kent yapacağız!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi yerlerdeki çadır kentlerde yaşamanın zor olduğuna dikkat çekerek, "Barınma merkezimize 16 derslikli okul, 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 market kuracağız." dedi.

Akfen Holding'in yatırımlarına 200 milyon dolarlık öz kaynak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, enerji sektöründeki yenilenebilir enerji yatırımları için EBRD ve IFC ile sözleşme imzaladı. ''Ortaklık kapsamında sağlanacak 200 milyon dolarlık öz kaynağı projelerimiz ile önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz projelerde kullanacağız''dedi.

İskansız eve banka kredi verir mi?

İskan yapı inşaat çalışmaları tamamlanmış olan evlerde oturumun başlayabilmesi için yasal izin olarak biliniyor. İskansız evlere bazı kısıtlamalar getiriliyor. Peki, iskansız eve banka kredi verir mi?

Öz kaynak kullanan sermaye şirketlerine vergi kolaylığı!

Maliye Bakanı Şimşek, "Öz kaynakla finansmanda, nakdi sermaye artışı üzerinden hesaplanan belli bir tutarın kurum kazancından indirilmesine imkan getiriyoruz" dedi.

Banka öz kaynak Haberi

Banka öz kaynak

Resmi Gazete’de dün yayımlanan karar göre, bankaların öz kaynaklarındaki gayrimenkul oranının yüzde 50’yi aşmaması uygulaması kaldırıldı. Beş yıl içinde satılamayan gayrimenkullerin de özkaynak tablosunda yer almaması da iptal edildi.


TEB Yatırım konu ile ilgili “Yaptığımız hesaba göre, bu kuralın kalkmasıyla Halkbank ve Vakıfbank’ın sermaye yeterlilik rasyoları, sırasıyla, 12 ve 11 baz puan artış gösterebilir'' açıklamasında bulundu. 


Albaraka ise kararın olumlu yönde etkil edeceğini, bu kuralın kalkmasıyla sermaye yeterlilik rasyosunun 21 baz puan artış gösterebileceği açıkladı.


Yürürlükten kaldırılan fıkrada şu ifadeler bulunuyordu


“(Bankacılık)Kanunun 57. maddesinin birinci fıkrasındaki sınırı aşan tutarlar ile bankaların alacaklarından dolayı edinmek zorunda kaldıkları ve aynı madde uyarınca elden çıkarmaları gereken emtia ve gayrimenkullerden edinim tarihinden itibaren üç yıl içerisinde elden çıkarılamayanların net defter değerleri”


CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, yaptığı...