04 / 05 / 2024

Bankalar ipotekli konutları satışa çıkarıyor

Bankalar ipotekli konutları satışa çıkarıyor

Borcunu ödeyemeyen müşterinin ipotekli gayrimenkullerine el koyan bankalar, emlakçılık yapmaya başladı. En fazla gayrimenkulü satışa çıkaran ise kamu bankaları oldu.

Ziraat ve Vakıfbank'tan satılık ucuz konutlar...

Ziraat ve Vakıfbank, ekonomik konut fırsatları sunarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yeni bir kapı aralıyor. Bankaların iş birliği ile yayımlanan satılık konutlar listesinde, 1.100.000 TL'ye 4+1 dubleks daire dikkat çekiyor. Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından sunulan satılık daireler.

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Tarım arazileri bankaların elinde! 3 milyon 111 bin parsel tarımsal arazi ipotekli!

CHP'li Bekir Başevirgen’in ipotekli tarımsal araziler için vermiş olduğu önergesine Bakan Murat Kurum’dan yanıt geldi.

Bankalardan 108 bin TL'ye satılık konutlar!

Kamu ve özel bankalar, stokunda yer alan dairelerini ucuz fiyattan satmaya devam ediyor. Satılığa çıkarılan konutların fiyatı 108 bin TL'den başlıyor. 

Bankalar gayrimenkul deposu oldu!

Konuttan villaya, fabrikadan dükkana binlerce gayrimenkul bankaların eline geçti. Ödenemeyen krediler sebebiyle 5 bin 206 ipotekli gayrimenkul, bankaların oldu. Kamu bankalarında hala satılık toplam 2 bin 133 konut bulunuyor.

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

İpotekli konutların satışı yapılabilir mi? 

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında üzerinde ipotek olan konutun satılıp satılmayacağını kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Bankalar 'emlakçı' oldu!

Bankalara olan kredi borcunu ödeyemeyen binlerce vatandaş evini, arabasını veya iş yerini kaybederken, ipotekli taşınmazlara el koyan bankalar ise emlakçı oldu.

En uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen 0.64 faizli konut kredisi kampanyası konut satışlarında rekora sebep oldu. İkinci el konut satışları, sıfır konutların iki katı kadar fazla oldu. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangisi?

Kamu bankalarından 0.79 konut kredisi hesaplama!

Kamu Bankaları sıfır konutlar için aylık %0.79 faizle konut kredi kullandırmaya devam ediyor. Aylık 0.79 faizli konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor.

Faiz düştü, ipotekli konut satışları 6 kat arttı!

Ağustos ayında kamu bankaları öncülüğünde başlayan konut kredisi faiz indirimleri ipotekli konut satışlarının ekim ayında 6 kat artmasını sağladı.

İpotekli konut satışlarının payı yüzde 20'ye geriledi!

Türkiye genelinde satışı gerçekleştirilen toplam konutların içerisindeki ipotekli konut satışlarının payı son 6 yılda yüzde 40'lardan yüzde 20'lere gerileme kaydetti. 

Bankalar ipotekli konutları satışa çıkarıyor Haberi

Bankalar ipotekli konutları satışa çıkarıyor

Borcunu ödeyemeyen müşterinin ipotekli gayrimenkullerine el koyan bankalar, emlakçılık yapmaya başladı. En fazla gayrimenkulü satışa çıkaran ise kamu bankaları oldu. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın 4 bin 700'den fazla arsa, konut, işyerini satışa çıkardığı görüldü. Türkiye'de faaliyet gösteren 22 bankanın satılığa çıkardığı gayrimenkul toplamı ise 10 bini aştı.


Türkiye'de bankalar, esas işlerinin yanında emlakçılık da yapmaya başladı. Borcunu ödeyemeyen vatandaşın ipotekli gayrimenkulleri bankaların eline geçti. Bankalar bu yolla portföylerine giren 10 binden fazla gayrimenkulü satışa çıkardı. Bankaların her birinin internet sitesindeki gayrimenkul satış ilanları incelendiğinde en fazla gayrimenkulü satışa çıkaran bankalar kamu bankaları oldu. Verilere göre Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın 4 bin 700'den fazla arsa, konut, işyerini satışa çıkardığı görüldü. Türkiye'de faaliyet gösteren 22 bankanın satılığa çıkardığı gayrimenkul toplamı...