08 / 05 / 2024

bankalar konut satışı

bankalar konut satışı

Konut kredisi paketlerinin genişletilmesi bankaların alacaklarına karşı edindikleri gayrimenkullerin sayısını artırdı. 25 bankanın sadece kendi internet sitelerinden satışa çıkardığı gayrimenkullerin sayısı 11 bin 913'e ulaştı...

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Faizlerdeki indirim konut satışlarına yansıyacak!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, kamu bankalarındaki faiz indiriminin konut satışlarına yansıyacağını söyledi.

Kredi desteği ve kripto para düzenlemesi yabancıya konut satışını patlatır!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bahadır, “Bankaların kredi desteği ve kripto para düzenlemesi, konutta yabancı yatırımını patlatır” dedi.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Kredi faizleri düştü, konut satışları patladı!

Kamu bankaları tarafından Haziran ayı başında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut satışlarında rekora sebep oldu. 2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 kişi ev sahibi oldu.

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Konut satın almak isteyenler kamu bankaları konut kredisi faiz oranları konusunda araştırmalarına devam ediyor. Son olarak 0,99 olan konut kredisi faizleri yeni düzenlemeyle 1,29 oldu.

2 ayda 140 milyar TL'lik konut satıldı!

Kamu bankaları öncülüğünde hayata geçirilen düşük faiz oranlı kredi kampanyası sayesinde son iki ayda 420 bin adet konut satılırken, sektör temsilcileri bu satışlar sayesinde yaklaşık 90 milyar TL'lik yastıkaltı tasarrufun reel sektöre aktarıldığını belirtiyor...

Konut satışlarında en hareketli ay!

Gayrimenkul sektörü, kamu bankaları tarafından konut kredilerinde sunulan düşük faiz imkanıyla en hareketli aylarını yaşadı. Temmuz'da, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 124 artış yaşandı ve 229 bin adet konut satıldı.

Hangi bankalar konut kredisi faizlerini artırdı?

Koronavirüsü pandemisi nedeniyle kamu bankaları konut ve taşıt kredilerinde indirime gitmişti. İndirim sonrası özellikle konut satışlarında patlama yaşandı. Fakat kamu bankalarının yaptığı kapmaya sona erdi. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

Konut satışlarındaki artış kime yaradı?

Son 2-3 ayda kamu bankaları aracılığıyla konut satışlarında ciddi artışlar sağlandı. Peki bu politika veya uygulama neye yaradı? Kime ne sağladı?

bankalar konut satışı Haberi

bankalar konut satışı

Konut kredilerindeki faiz indiriminden sonra talebin hızlanması, bankalara ellerindeki gayrimenkulleri satmak için fırsat oluşturdu. Bankalar, kendi internet siteleri dışında farklı satış kanallarını da kullanıyor. Konutun yanı sıra aralarında tarla, işyeri ve mağazaların da bulunduğu gayrimenkullerin ilan sitelerinde yüksek talep gördüğü belirtiliyor. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; talep artışındaki en büyük etken ise gayrimenkullerin fiyatının piyasadan yüzde 25’e yakın daha ucuz satılması. Sektör temsilcileri, son kredi genişlemesinin ödeme zamanının 12 ay sonra geleceğine, aynı zamanda işten çıkarma yasaklarının bitmesi sonrasında takibe düşme oranlarının artabileceğine vurgu yaparak, bankaların edindikleri gayrimenkullerin sayısının iki katına çıkabileceğini belirtiyor.

Bankadan 4 bin gayrimenkulu satıyor

Ellerinde bankadan satılık konut kategorisinde şu an bin 300 aktif ilan olduğuna vurgu yapan Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, bankadan satılık diğer...