04 / 05 / 2024

bankaların el koyduğu ipotekli gayrimenkul sayısı

bankaların el koyduğu ipotekli gayrimenkul sayısı

Borcunu ödeyemeyen müşterinin ipotekli gayrimenkullerine el koyan bankalar, emlakçılık yapmaya başladı. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın 4 bin 700'den fazla arsa, konut, işyerini satışa çıkardığı görüldü.

Turizmde alarm zilleri çalıyor: Her beş otelden üçüne bankalar el koyabilir!

Turizm sektöründe alarm zilleri çalıyor. Bankalara olan borç 10 milyar dolara ulaşırken her beş otelden üç tanesine bankaların el koyabileceği belirtildi.

Bankaların güncel 100 bin TL ihtiyaç kredi oranları ve taksitleri nelerdir?

Vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılamak için en uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorlar. Buna göre, bankaların sunduğu farklı masraflı ve ödeme seçenekleri göz önünde bulundurularak kredi karşılaştırması yapılıyor. 

Bankaların mevduat faizi yarışı iyice kızıştı! 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar Şubat 2024?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerce yastık altında parası olan vatandaşlar da bankaların mevduat faizlerini merak ediyor? Peki 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

BİM 6-9 Şubat 2024 Aktüel Kataloğu yayınlandı! Uygun fiyatlı seçili ürünler ve indirim fırsatları bu hafta BİM'de!

BİM 6-9 Şubat 2024 aktüel kataloğu marketin internet sayfasında paylaşıldı. Farklı kategorilerde onlarca ürün fırsatı sunan BİM'de 6-9 Şubat 2024  kataloğunda yer alan seçili elektronik ürünler, atıştırmalıklar ve temel gıda ürünleri bulunuyor.

BİM'den 2-7 Şubat 2024 aktüel kataloğu! Kumtel Mini Fırın 1.099 TL, Kumtel Çift Yönlü Isıtıcı - 629 TL

BİM 2-7 Şubat 2024 aktüel kataloğu marketin internet sayfasında paylaşıldı .Farklı kategorilerde onlarca ürün müşterileri ile buluşuyor. 2-7 Şubat 2024 BİM kataloğunda yer alan seçili elektronik ürünler, atıştırmalıklar ve temel gıda ürünleri yer alıyor. 

BİM'den 2 Şubat 2024 aktüel kataloğu! 2 Şubat'ta BİM'de Fakir dik süpürge 999 TL, Kaşmir halı 799 TL...

BİM  2 Şubat 2024 aktüel kataloğu marketin internet sayfasında paylaşıldı. Buna göre, farklı kategorilerde onlarca ürün cuma günü müşterileri ile buluşacak. 2 Şubat 2024 BİM kataloğunda yer alan seçili elektronik ürünler, atıştırmalıklar ve temel gıda ürünleri bulunuyor.

BİM 30 Ocak 2024 aktüel kataloğu! BİM'den seçili ürünler ile temel gıda, elektronik ürünlerde cazip fırsatlar...

BİM 30 Ocak 2024 aktüel kataloğu marketin internet sayfasında paylaşıldı. Buna göre, farklı kategorilerde onlarca ürün salı günü müşterileri ile buluşacak. 30 Ocak 2024 BİM kataloğunda yer alan sütlü ve bitter çikolatalı atıştırmalıklar ile temel gıda ürünleri bulunuyor.

350.000 TL taşıt kredisi, 4 yıl vadeli uygun faizli nasıl ödersiniz? Bankaların faiz oranları ve taksitleri...

Araç sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için, bankaların sunduğu taşıt kredileri büyük önem taşımaktadır. Buna göre, özel bankaların 4 sene vadeli, 350.000 Türk Lirası tutarındaki taşıt kredileri ve hesaplama, taksitleri neler? İşte haberin detayları...

Çeyiz düzeceklere müjde! BİM'e çeyiz paketi geliyor! Sakın kaçırmayın! 5-8 Eylül 2023 BİM Aktüel kataloğu!

Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden BİM aktüel ürün katalog listeleri belli oldu. BİM kataloğunda bu hafataya özel çeyiz paketi bulunuyor. Peki  BİM kataloğunda bu hafta hangi ürünler satışa çıkacak? İşte 5-8 Eylül 2023 BİM Aktüel kataloğu!

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Bloomberg Intelligence tarafından hazırlanan raporda yeni ekonomi yönetimi ile birlikte ortodoks politikalara dönüşün, bankaların sermayelerine olumsuz etki edeceği ancak bankaların olası şoka hazırlıklı olduğu belirtildi.

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...

Şok marketten Anneler Günü'ne özel aktüel kataloğu; 10 Mayıs Çarşamba günü raflarda! İşte fiyat listesi

Şok market Anneler Günü'ne özel bir katalog yayımlandı. Şok'un Anneler Günü özel ürünlerinin bulunduğu indirimli aktüel kataloğu oldukça ilgi uyandırdı. İşte detaylar...

bankaların el koyduğu ipotekli gayrimenkul sayısı Haberi

bankaların el koyduğu ipotekli gayrimenkul sayısı


Türkiye'de bankalar, esas işlerinin yanında emlakçılık da yapmaya başladı. Borcunu ödeyemeyen vatandaşın ipotekli gayrimenkulleri bankaların eline geçti. Bankalar bu yolla portföylerine giren 10 binden fazla gayrimenkulü satışa çıkardı. Bankaların her birinin internet sitesindeki gayrimenkul satış ilanları incelendiğinde en fazla gayrimenkulü satışa çıkaran bankalar kamu bankaları oldu. Verilere göre Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın 4 bin 700'den fazla arsa, konut, işyerini satışa çıkardığı görüldü. Türkiye'de faaliyet gösteren 22 bankanın satılığa çıkardığı gayrimenkul toplamı ise 10 bini aştı. Bu bankaların bir kısmı gayrimenkullerini sahibinden.com, hurriyetemlak.com üzerinden ilanla satıyor. Bankaların satılık emlak ilanı verilerini derleyen Hurriyetemlak.com'a göre ‘Bankadan Satılık Gayrimenkul' ilanlarının sayısı 2014 yılı sonundan bu yana 5 kat artış gösterdi. Bankalar ellerinde biriken gayrimenkulleri kısa sürede elden çıkartmak ve nakite çevirmek...