30 / 06 / 2024

bankaların kobilere sağladığı destekler

bankaların kobilere sağladığı destekler

Bankacılık sektörünün KOBİ kredileri, yılın ilk 6 ayında 193,3 milyar lira artış göstererek 810 milyar liraya dayandı.

Bankaların yeni emekli promosyon ücretleri! Hangi banka ne kadar promosyon verecek?

Emekli maaşlarının yükselmesinden sonra bankalar da promosyon ücretlerini güncellemeye başladığını duyurdu. Bazı bankaların verdiği promosyon rakamı, asgari ücrete kadar yaklaştı. İşte haberin detayları...

Bankaların mevduat hesapları sil baştan değişti! 32 günde 15 bin 991 liraya kadar ek kazanç sağlanıyor!

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesapları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Ek gelir olarak görülen banka faizleri merak konusu olmaya devam ediyor. Bankaların mevduat hesapları sil baştan değişti. Peki en çok faiz veren banka hangisi? 

Bankaların bir aylık mevduat faiz oranı tek tek güncellendi! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Bankaların bir aylık vadeli mevduat hesapları için ayrıntılar araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu durum, parasını değerlendirerek kazanç sağlamak isteyen kişiler için yeni bir fırsat doğurdu. İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Bloomberg Intelligence tarafından hazırlanan raporda yeni ekonomi yönetimi ile birlikte ortodoks politikalara dönüşün, bankaların sermayelerine olumsuz etki edeceği ancak bankaların olası şoka hazırlıklı olduğu belirtildi.

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına sebep olmasının önüne geçmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi.

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Bu yılın ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa ekonomisinden gelen haber akışlarının yanı sıra küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve bankacılık krizine ilişkin endişeler fon dünyasını da etkiledi. Yatırımcılar fon seçiminde yurt dışı faktörlerin yanı sıra seçim öncesi gelişmeleri de dikkate alıyor.

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.

Emekliler dikkat! Bankaların yarışı rakamı 20 bin liraya getirdi

Promosyon yarışının yeni başladığı belirten ve kısa sürede 7.500 lira olan rakamın 10 bin liraya çıkmasını beklediğini belirten özel bir bankanın görevlisi, "Daha kamu bankaları ortada yok. Bugün kamu bankaları normal kurum maaş ihalelerinde 3 yıl için 20 bin liraya kadar promosyon vermekte" dedi.

Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunları gözden kaçırmayın: Resmen başladı! 

Konut kiralarındaki fahiş yükselişler, hükümetin konuyla ilgili adım atmasını sağladı. Peki konut kiralarına artış sınırı yürürlüğe alındı mı? Konut kiralarına artış sınırı nasıl uygulanacak? İşte ayrıntılar...

BDDK bankaların ticari kredilerine yüksek risk engeli koydu! Kur korumalı ranta 'dur' dedi

Kur korumalı mevduat hesaplarına bankalardan TL kredisi çekerek dövize çeviren şirketlerin sağladığı haksız kazançlar BDDK'yı harekete geçirdi. Kurum, KOBİ'lere verilecek kredilerin risk ağırlığını artırdı.

Kahramanmaraş'taki dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' şeklindeki aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı İl Özel İdare binasının yıkımı başladı. Kasım'da gerçekleştirilen ihaleyi 6 milyon 600 bin  TL teklifle kazanan müteahhit firma, binanın yıkımı için start verdi.

Bankaların konut kredisi faizlerinde son durum ne?

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirim yapıldı. Ev alacak kişiler uzun zamandır bekledikleri indirim haberini duyunca, bankaların faiz oranlarını araştırmaya başladı. Peki en uygun konut kredisi hangi bankada? İşte banka banka faiz oranları ve aylık taksit hesaplama...

bankaların kobilere sağladığı destekler Haberi

bankaların kobilere sağladığı destekler

Yeni tip koronavirüs salgını, hane halkından esnafa, KOBİ'lerden büyük işletmelere kadar her alanda etkisini gösterdi. Hükümetler ve merkez bankaları, attıkları proaktif adımlar ve geniş politika setiyle salgının ekonomik birimlerin gelir ve nakit akışı üzerindeki olumsuz yansımalarını minimum düzeye indirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'de salgından en fazla etkilenen kesim olan KOBİ'ler, ülke ekonomisinin de önemli bir kısmını teşkil ediyor. Ülkedeki istihdamın yüzde 75'ini oluşturan KOBİ'ler, cironun yaklaşık yüzde 65'ini, ihracatın yarıdan fazlasını ve ithalatın da 3'te birini gerçekleştiriyor. Tüm bu veriler göz önüne alındığında Türkiye'de ticaretin KOBİ'ler üzerinden yürüdüğü daha net anlaşılıyor.

Salgının tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte ülkeler, tarihte benzeri görülmemiş önlemleri devreye soktu. Seyahat kısıtlamaları, fabrikaların üretimlere ara vermesi, mobilitenin asgari seviyeye düşürülmesi gibi sebepler turizm, üretim ve...