18 / 05 / 2024

banyo suları arıtılarak çim sulanacak

banyo suları arıtılarak çim sulanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni projesiyle banyo ve lavabo sularını basit teknikle ayrıştırılarak tekrar tuvalet rezervuarı ve çim sulama da kullanılacak. Pilot bölgeler ise turizm bölgeleri olacak...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisi: Yüzde 25 sınırı sona ermeli!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Türkiye Gazetesi Yazarı ve Başmüfettiş İsa Karakaş, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

The North İst Airport Turizm Otelcilik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

The North İst Airport Turizm Otelcilik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Cem Arıtürk ve Güney Yılmaz ortaklığında kuruldu.

ŞOK’ta 4’lü kahve takımı 219 TL’ye, 5 parça banyo seti 199 TL’ye, Koza dokuma halı 799 TL’ye düştü!

​​​​​​​ŞOK’ta 18 Ekim-24 Ekim tarihlerinde hangi ürünlerin indirime gireceği belli oldu. Buna göre, 4’lü kahve takımı 219 TL’ye, 5 parça banyo seti 199 TL’ye, Koza dokuma halı 799 TL’ye düştü. İşte 18 Ekim 2023 Çarşamba ŞOK fiyat listesi...

Oart Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oart Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Arıtürk ve Fettullah Erko ortaklığında kuruldu.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Beyaz ete yüzde 20'lik büyük zam kapıda! Tavuk fiyatları 200 liraya dayanacak! 

Kırmızı et fiyatlarındaki arıtşlar sık sık gündem olurken, Ramazan öncesi başlayan beyaz ete zam furyasına yarın bir yenisi daha eklenecek. 

Marist İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marist İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Polat ve Yusuf Arıtürk ortaklığında kuruldu.

Wecycle Arıtım Mühendislik Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wecycle Arıtım Mühendislik Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Muzaffer Uludağ tarafından kuruldu.

Asnesal Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asnesal Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Said Arıtürk tarafından kuruldu.

Vestel rafine su arıtma cihazı kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Doğal olarak arıtılmış sağlıklı su tüketmek isteyenler için Vestel su arıtma cihazı ile karşımıza çıkıyor. Cihaz;  klor filtresi,ön karbon filtresi ve ters ozmoz filtreleri ile kötü tat,koku,bakterileri yok ediyor. Cihazın diğer özellikleri neler ?

Marıne Dynamıcs Patentli Sistemler Teknoloji Ve İnovasyon Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marıne Dynamıcs Patentli Sistemler Teknoloji Ve İnovasyon Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de Tareq Alı Mohammad Abulaban, M. Abdulrahman H Almuhana ve Zeki Arıtürk ortaklığında kuruldu.

Bitcoin, Fed'in faiz artırımından nasıl etkilenir?

Fed'in bugünkü toplantısında faiz arıtımına gideceği öngörülüyor. Peki faiz artırımı kripto paraları etkiler mi? Bitcon faiz artırımından nasıl etkilenir? İşte Beste Naz Süllü'nün konuya ilişkin o açıklamaları...

Arıtım Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arıtım Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sabri Bilgin tarafından açıldı.

banyo suları arıtılarak çim sulanacak Haberi

banyo suları arıtılarak çim sulanacak

Bakanlık atıksuların geri kazanılması için uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Dünya da ve ülkemizde en çok suyun israf edildiği alanların başında gelen lavabo ve banyo suları arıtılarak tekrar tuvalet rezervuarlarında kullanılacak. Arıtılan sular ayrıca çim sulamada da kullanılabilecek.


Konutlarda ya da otel gibi binalarda lavabo ve banyo suları kanalizasyon hattından ayrılmış boru sistemiyle bir depoda toplanacak ve toplanan atık sular çok basit arıtma işlemi sonrasında tekrar ayrı boru hattı sistemine sahip bir hattan tuvalet rezervuarlarında kullanılmak üzere binaya verilecek. Arıtılmış lavabo ve banyo suları ayrıca yeşil alan sulamasında da kullanılabilecek. Tuvalette ortalama her kullanım da 6 ile 8 Lt su kullanılıyor. Bu alanlarda geri kazanılmış su kullanılmasıyla % 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlanarak hem su giderleri düşecek,...