08 / 05 / 2024

baraj inşaatında kaza

baraj inşaatında kaza

Alınan bilgiye göre, dozer operatörü Fehmi Akşam (65), 15 Ocak'ta su tutmaya başlayan Ayvalı Barajı zeminindeki kumu dağıtmak için çalışma yaptı. Bu sırada yaklaşık 35 metrelik toprağın çökmesi sonucu, dozer baraja sürüklendi.

Manisa Kuzuköy Barajı inşaatında sona gelindi!

Manisa'nın Demirci ilçesinde yapımına başlanan Kuzuköy Barajı'nın inşaatında sona gelindi. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı inşaatında sona gelindi. Yüzde 80'i tamamlanan barajın 2021'de açılması bekleniyor.

Göztepe-Ümraniye metro inşaatında kaza: 2 yaralı!

Kadıköy Sahrayı Cedid Mahallesi'ndeki Göztepe Ümraniye metro inşaatında vinç halatı boşaldı, aşağıda çalışma yapan iki işçi yaralandı.

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Yusufeli Barajı inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı!

Dünya'nın üçüncü en yüksek barajı olma adayı olan Yusufeli Barajı inşaatının çalışmaları tam gaz devam ediyor. Baraj inşaatının dörtte üçünün tamamlandığını dile getiren Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Çalışmalarda bugün itibarıyla yüzde 76 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı" dedi...

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum ne?

Yusufeli Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilememesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim AKM inşaatında kaza: 1 işçi yaralandı!

Taksim'de inşaat çalışmaları devam eden yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışan işçinin üzerine inşaat kalıbı düştü...

Yusufeli Barajı inşaatında 25 kadın çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan kadın mühendis ve teknikerler, dev projede yer almanın gururunu yaşıyor...

Yusufeli Barajı inşaatında 17 kadın mühendis çalışıyor!

Yusufeli Barajı, Limak'ın inşa ettiği 26'ıncı baraj. Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, baraj inşaatında çalışan 170 mühendisin 17'sinin kadın mühendis olduğunu belirtiyor...

Adıyaman Havalimanı inşaatında kaza: 4 yaralı!

Adıyaman Havalimanı inşaat alanında virajı alamayan kamyonet devrildi. Olay sonucu 4 kişi yaralandı.

İzmir-Çandarlı Otoyolu'nun inşaatında kaza! 1 ölü!

İzmir’in Aliağa ilçesinde inşaası süren İzmir-Çandarlı Otoyolu'nda kaza meydana geldi. Olay sonucu 1 işçi hayatını kaybetti.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

baraj inşaatında kaza Haberi

baraj inşaatında kaza

Ayvalı Barajı zeminindeki kumu dağıtmak için çalışma yapan dozer operatörü, toprak çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.


Alınan bilgiye göre, dozer operatörü Fehmi Akşam (65), 15 Ocak'ta su tutmaya başlayan Ayvalı Barajı zeminindeki kumu dağıtmak için çalışma yaptı. Bu sırada yaklaşık 35 metrelik toprağın çökmesi sonucu, dozer baraja sürüklendi.


Dozerle suyun içerisine batan Akşam, dozerden çıkmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.


Akşam'ı kurtarmak için Artvin'den AFAD ekipleri ile Erzurum'dan dalgıçlar olay yerine geldi. Dalgıçların yer belirledikten sonra yaptığı sualtı araması sonucu iş makinesinin kabininde operatör Akşam'ın cesedine ulaştı. Dalgıçlar tarafından çıkartılan Akşam'ın cesedi, Olur Devlet Hastanesi morguna götürüldü.


Bu arada, olayı duyarak inşaat alanına gelen Akşam'ın akrabaları sinir krizleri...