27 / 04 / 2024

Manisa Kuzuköy Barajı inşaatında sona gelindi!

Manisa Kuzuköy Barajı inşaatında sona gelindi!

Manisa'nın Demirci ilçesinde yapımına başlanan Kuzuköy Barajı'nın inşaatında sona gelindi. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.



Manisa'nın Demirci ilçesinde bulunan 1500 dekar verimli tarım arazisini modern sulama ile birleştirecek Kuzuköy Barajı'nın yaklaşık yüzde 60'ı tamamlandı. Gövde dolgu çalışmalarının hızla devam ettiği barajın, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Manisa Kuzuköy Barajı inşaatında sona gelindi!

Milliyet'te yer alan habere göre; Demirci'de 1500 dekar verimli tarım arazisine can suyu sağlaması planlanan Kuzuköy Barajı'nda sona gelindi. Temelden yüksekliği 39 metre olan, gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen Kuzuköy Barajı'nın yaklaşık yüzde 60'lık bölümünde sona gelindi. Halen gövde dolgu çalışmalarının sürdüğü barajın tüm üniteleriyle yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Kuzuköy Barajı ve Sulaması Projesi tamamlanarak, hizmete açılmasıyla tarlalarda yaşanan verimin artmasının ve sulama maliyetlerinin düşürülmesinin amaçlanıyor. 870 bin metreküp su tutulabilecek kapasiteye sahip barajın hizmete girmesiyle, bölge üreticisinin 2021 yılı rakamlarıyla her yıl ortalama 2.1 milyon lira daha fazla kazanması planlanıyor.

Manisa Kuzuköy Barajı inşaatında sona gelindi!

Baraj inşaatının yıl sonuna kadar su tutacak hale geleceğinden bahseden DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, "Birkaç ay içerisinde 190 bin metreküplük dolguyu tamamlayarak barajın gövde dolgusunu bitireceğiz. Daha sonra ise dolu savak ve vana odası imalatlarımızı hızla tamamlayarak 9 ay içerisinde barajda su tutacağız" dedi. 
 


Geri Dön