22 / 05 / 2024

baraj ve göletlerde son durum

baraj ve göletlerde son durum

Herhangi bir kuraklıkta sıkıntı yaşanmasının önüne geçmek ve su ihtiyacı sorunlarını ortadan kaldırmak hedefiyle yürüttüğü "1000 Günde 1000 Gölet/GÖL-SU" projesi kapsamında 10 ayda 335 gölet tamamlandı.

Bekir Pakdemirli: Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerde hasar yok!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında bölgede bulunan baraj ve göletlerde hasar oluşmadığını açıkladı.

Gördes'e 2 yeni baraj ve 2 yeni gölet geliyor!

Gördes doğalgaz iletim hattının temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'nın Gördes ilçesine 2 yeni baraj ve 2 yeni gölet inşa edeceklerini müjdeledi.

Veysel Eroğlu: 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz!

Bakan Eroğlu Balıkesir'de: "Burada bizim şu anda işletmede 22 tane barajımız var, 33 tane daha inşa edildi. Dolayısıyla baraj ve göletlerin toplam sayısını 87'ye yükselteceğiz, 87 baraj ve gölet inşa edeceğiz." dedi.

Ilısu Barajı ve HES için acele kamulaştırma!

Ilısu Barajı ve HES Göl Altında Kalacak Köy Yollarının Rölekasyonu Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis'te baraj ve gölet inşa edildi!

Bakan Eroğlu: "Buraya 8 milyon metreküp içme suyu sağladık. Ayrıca 34 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bir baraj ve bir gölet inşa ettik. 24 dere ıslahı yaptık. 5,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir, bir bal ormanı tesis ettik" dedi.

Giresun ve Gümüşhane Pamuk Barajı projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aziz Enerji Üretim Şirketi Giresun ve Gümüşhane illeri arasında Pamuk Barajı HES projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı ise 11 Ağustos'ta yapılacak.

Antalya'da 12 yılda 2 baraj ve 16 gölet inşa edildi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İhale ve Tatbikat Eğitim Semineri'' Antalya'da başladı.Eğitim seminerine katılan Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu Antalya'daki baraj ve gölet projelerinden bahsetti.

Yusufeli Barajı ve HES projesi çalışmaları sürüyor!

Yusufeli Barajı ve HES projesi nedeniyle sular altında kalacak olan Yusufeli ilçe merkezinin yeniden yerleşim yeri çalışmaları devam ediyor. Artvin’de görev yapan medya temsilcileri yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundu.

Rahmanlar Barajı'nda gövde dolgusu başladı!

İzmir Ödemiş ilçesinde, içme suyu ve sulama suyu sağlayacak 25 milyon 150 bin metreküp su kapasitesine sahip Rahmanlar Barajı’nda gövde dolgusu için inşa çalışmaları sürüyor.

Edirne'de nehir ve göller, kontrol teknesiyle denetlenecek!

Nehir ve göller, kontrol teknesiyle denetlenecek. Edirne'deki Meriç, Tunca ve Ergene nehirleri ile Gala Gölü, 5 baraj ve 70 sulama göleti, "su ürünleri kontrol teknesiyle" incelenecek.

Ahmet Salih Dal: Kilise yapılan baraj ve göletlerde son aşamaya gelindi!

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kilis'e yaptığı Baraj ve Göletlerle son aşamaya gelindiğini ifade ederek "barajımızın bitmesi durumunda 3 bin 395 hektar alanın sulaması yapılacaktır" dedi.

Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın önleme projesi hazır!

Karaman Belediyesi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın suyu önleme kanal projesi hazırladı. Dere yatağında arazileri bulunan vatandaşlara bilgi verildi...

Alpaslan I Barajı ve HES İnşaatı için bakiye ödeme bugün yapıldı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alpaslan I Barajı ve HES İnşaatı için bakiye ödeme bugün yapıldı.

baraj ve göletlerde son durum Haberi

baraj ve göletlerde son durum

AA muhabirinin DSİ Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile DSİ, faaliyet gösterdiği tarım, enerji, içme, kullanma ve endüstri suyu temini ile çevre sektörlerinde vatandaşların su talebini karşılamak için çeşitli çalışmalar yapıyor. 


Bu kapsamda, bugün ve gelecekte, su ihtiyaçlarının karşılanması ve kuraklığı önleyici tedbirler kapsamında, gölet ve barajlar inşa ediliyor.


Çalışmalar kapsamında yürütülen projelerden biri de "1000 Günde 1000 Gölet/GÖL-SU"... Geçen yıl 4 Nisan'da başlanan projenin 12 Aralık'ta, 1071 göletle tamamlanması hedefleniyor.


Proje kapsamında 335 gölet tamamlandı, 665'i inşaat programında ve yapımına devam ediliyor. Ayrıca 85 gölet de taslak halinde bulunuyor.


Çalışmalar çerçevesinde Türkiye'de tanımlanan 26 bölge müdürlüğünde 1070, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de 1 gölet yapılacak.



- "Su ihtiyacına çözüm"



"GÖL-SU" projesiyle Türkiye'de yaşanacak herhangi bir kuraklıkta sıkıntı yaşanmasının...