05 / 05 / 2024

barış aydın deprem güvenliği

barış aydın deprem güvenliği

Barış Aydın, yetersiz donanımdaki binalar nedeniyle 17 Ağustos depreminde binlerce vatandaş kaybetmenin acısını dün gibi yaşadıklarını belirterek, “Bu deprem sonrası alınan ders yeni binalarda güvenli yapıyı ön plana çıkardı " dedi.

Ulaş Aydın'dan barınma krizi açıklaması: Kamu eliyle dar gelirlilerin erişebileceği sosyal konutlar yapılmalı!

İzmir Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, barınma krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan artışları rakam rakam açıklayan Aydın, barınma sorununun çözümü için önerilerini de sıraladı...

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Aydın’da imar barışına talep patlaması!

Bugün başvuru süresi dolacak olan İmar Barışı’na Aydın’da taleplerdeki yoğunluk artış göstererek sürüyor.

Aydın'da imar barışına 4 bin kişi başvurdu!

İmar Barışı başvurularının hızla geldiği Aydın Çine’de 2018 yılının Haziran ayından beri toplamda 4 bin vatandaş başvuru yaptı.

Barış Aydın: İnşaat sektörünün önü açılacak!

AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Aydın inşaat sektörünün önünün açılacağını söyledi.

İmar barışı devletin vatandaşla barışmasını sağlayacak!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve ’İmar Barışı’ diye komuoyunda duyurulan yasa ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Barış Aydın'a İMKOM'dan sıcak karşılama!

AK Parti Ankara 3. Bölge Milletvekili adayı Barış Aydın, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)’da organize edilen toplantıya katıldı.

Barış Aydın: Ülkeyi dev projelerle şahlandıracağız!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Onursal Başkanı Barış Aydın, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu, Başkent Otomotivciler Derneği, Otonomi YKB Aydın Erkoç, TÜGİAD Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman referandumu değerlendirdi.

Aydın'da boş parsel yok!

Aydın Efeler Belediyesi tarafından “Deprem, Zemin Problemleri, Zemin İyileştirme Yöntemleri” konulu panel gerçekleşti. Toplamda deprem gerçekleri ve Aydın'ın yapı sorunu konuşuldu.

Barış Aydın: Faiz indiriminin önü açıldı!

B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın BDDK’nın karşılık oranlarını düşüren düzenlemesini, banka kredileri ve faiz indirimlerinin önünü açacak önemli bir gelişme olarak nitelendirdi.

barış aydın deprem güvenliği Haberi

barış aydın deprem güvenliği

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Barış Aydın, yetersiz donanımdaki binalar nedeniyle 17 Ağustos depreminde binlerce  vatandaş kaybetmenin acısını dün gibi yaşadıklarını belirterek, “Bu deprem sonrası alınan ders yeni binalarda güvenli yapıyı ön plana çıkardı. Şimdiki yapılar eskilerine göre çok daha sağlam ve güvenli ancak yeterli değil. Halen almamız gereken yol var” dedi.


Barış Aydın, deprem kuşağında bulunan Türkiye’nin can ve mal kayıpları yaşamaması için dünya standartlarının üstünde güvenli binalar inşa etmesi gerektiğini söyledi.


17 Ağustos 1999 depreminde resmi kayıtlara göre 17 bin 480 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 23 bin 781 kişinin yaralandığını, 505 kişinin ise sakat kaldığını anımsatan Barış Aydın,  285 bin 211 konut, 42 bin 902 iş yerinde hasar olduğunu kaydetti.


Aydın, bu...