05 / 05 / 2024

Barış süreci orta gelir tuzağını aşacakmı

Barış süreci orta gelir tuzağını aşacakmı

Forum İstanbul 2015’te “Potansiyel Büyümenin Yakalanması ve Orta Gelir Tuzağı” konulu panele konuşmacı olarak katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı açıklamalarda bulundu.

İmar barışında Tapu ve Kadastro süreci netleşti!

3194 Sayılı İmar Kanunun geçici 16. Maddesi uyarınca düzenlenen İmar Barışında, Tapu ve Kadastro süreci netlik kazandı. 

Adım adım imar barışı başvuru süreci!

İmar barışı e-devlet başvuru sayfası açıldı. İmar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar bugünden itibaren e-devlet üzerinden başvurularını yapabilecek. Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte adım adım imar barışı başvuru süreci...

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor!

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 87,2 metrekare büyüklüğe sahip konut seçenekleri sunuluyor.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor!

Toplam 518 adet dairenin teslimlerinin yapılacağı projede teslim dönemi 1 Eylül 'de başlamıştı. Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor.

Ege Yapı Kağıthane'de ön talep süreci devam ediyor!

Daire seçeneklerinin 1+1'den 4+1'e kadar yer aldığı projede ön talep süreci devam ediyor. Ege Yapı Kağıthane'de satış sürecinin Eylül'de başlaması planlanıyor.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Çed raporu hazırlama süreci!

Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece çed süreci deniyor. İşte, çed raporu hazırlama süreci!

Barış süreci orta gelir tuzağını aşacakmı Haberi

Barış süreci orta gelir tuzağını aşacakmı

Hasan Rahvalı,  “Kadınların iş gücüne katılması ve KOBİ’lere desteğin yanı sıra, barış süreci de orta gelir tuzağının aşılmasında önemli olacak. Bölgeye yatırımların gelmesi, gelişmişlik farklarının giderilmesi açısından, barış süreci büyük önem taşıyor ”dedi. 2008 yılından itibaren kişi başı 10 bin dolar gelir düzeyine ulaşan Türkiye’nin, daha sonraki yıllarda bu gelir düzeyinin ötesine geçememesini, orta gelir tuzağı olarak adlandırılan bu durumu Türkiye’nin nasıl aşacağının konuşulduğu panelde Hasan Rahvalı barış sürecinin önemine dikkat çekti.


Rahvalı: “Bölgeler arası gelir düzeyi farklılıklarının aşılmasında barış sürecinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Orada yatırımcılar için güvenli ortamın sağlanması ve ekonomik faaliyetlerin hızlanması önem kazanıyor. Bölge bazında yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya strateji oluşturmalı, bölge stratejisi diğer bölgelerle koordinasyon ve uyum içinde olmalı, üretkenlik artışı sağlanmalı,...