04 / 10 / 2024

Çimsa'dan dev satın alma! Çimsa, İrlanda merkezli Mannok'u bünyesine kattığını duyurdu...

Çimsa'dan dev satın alma! Çimsa, İrlanda merkezli Mannok'u bünyesine kattığını duyurdu...

Sabancı Holding iştiraki, beyaz çimento alanında lider markalardan Çimsa, İrlanda merkezli çimento üreticisi Mannok'u satın almak üzere sözleşme imzaladığını açıkladı. Çimsa'dan KAP'a yapılan açıklamada, Mannok'un tamamının satın alımı için belirlenen ücret 330 milyon Euro olduğu kaydedildi.




Çimsa, döviz bazlı gelirlerini yüzde 70'e çıkarma ve dış pazarlarda büyüme stratejisi kapsamında İrlanda merkezli Holdings DAC'ın yaklaşık yüzde 95'ini satın almak için sözleşme imzaladığı kaydedildi. 

dunya.com'da yer alan ve şirket tarafından bu sabah KAP'a yapılan açıklama kapsamında çimento ve çimento bazlı ürün üreticisi Mannok'un tamamının satın alımı için teşkil edecek değerin 330 milyon Euro olduğu ifade edildi. 

Açıklama doğrultusunda, Mannok'un İrlanda ve İngiltere'de satış ve dağıtım ağı bulunduğu, 12 aylık satış gelirlerinin 294 milyon Euro olduğu da belirtildi. Öte yandan, satın alma işlemi düzenleyici kurumlardan izinlerin alınmasını takiben tamamlanacağı kaydedildi.

Çimsa dan dev satın alma! Çimsa, İrlanda merkezli Mannok u bünyesine kattığını duyurdu...

ÇİMSA'NIN FAALİYET ALANLARI NELER?

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 1972'de Mersin’de kuruldu. Çimsa bugün Mersin, Eskişehir, Afyonkarahisar’da bulunan üç entegre fabrikası ile üretim faaliyetlerini yürütüyor.

Beyaz çimento alanında dünyanın lider markalarından biri olan Çimsa; operasyonel kabiliyetini ana hissedarı Sabancı Holding’in finansal gücü ile birleştirerek oluşturduğu Cimsa Sabanci Cement BV aracılığı ile uluslararası alandaki operasyonlarını sürdürüyor.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum aluminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük ettiği belirtildi. 

Çimsa'dan 1.2 milyon TL'ye depreme dayanıklı ev! Bir ayda üretiliyor!

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

İmsa Mühendislik Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çimsa yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 51 artırarak 5,4 milyar TL’ye çıkardı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön