28 / 04 / 2024

Bartın hasar tespit çalışmaları

Bartın hasar tespit çalışmaları

Bartın Valiliği Afet ve Durum Yönetimi Merkezi, Bartın'da yaşanan sel felaketinde 164 vatandaşın kurtarıldığı, 461 konut ve 72 iş yerinin hasar gördüğü bildirildi.

Bartın’da hasar tespit çalışmaları başladı!

Bartın’da yaşanan sel felaketi sonrası, arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları başladı. Bartın Valisi Nusret Dirim, hasar tespit çalışmalarının kurulan kriz merkezi tarafından organizeli bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Siirt'te hasar tespit çalışmaları başladı!

Siirt'te meydana gelen depremde 2 tek katlı evler orta hasar gördü. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti .

İzmir'de 145 bin 677 binada hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

İzmir depremiyle ilgili hayata geçirilen çalışmalar hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 145 bin 677 bina ile 737 bin 291 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.

İzmir'deki hasar tespit çalışmaları bugün tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremden sonra başlatılan hasar tespit çalışmalarını bugün tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

İzmir'de 61 bin 735 binada hasar tespit çalışması tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla 61 bin 735 binada, 348 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır." dedi.

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

İzmir'de 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de şu ana kadar 22 bin binada, 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek, ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayısının 180 olduğunu açıkladı.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunmuştu. İzmir İl Müdürlüğü, derneğin başvurusunu reddetti.

İzmir'de hasar tespit çalışması yapılmalı!

İzmir'de depreme ilişkin hasar tespit çalışması yapılması gerekmekte. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası'nın (İMO) katılma talebini reddetmiş. İMO yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında hasar tespit çalışması başladı! 

İzmir'de meydana gelen depremde, İzmir Büyükşehir Belediye binasında sıva çatlağı ve alçı dökülmeleri meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarının başladığı binada, 2 bine yakın personelin binaya girişi yasaklandı. 

Mistral GYO binalarında hasar tespit çalışması yapıldı!

Mistral GYO İzmir'deki depremin ardından binalarında bütün kontroller hızlıca yapıldı ve herhangi bir hasar tespit edilmedi.

4 bin 424 binada hasar tespit çalışması yapıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından 4 bin 424 binada, 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

Bartın hasar tespit çalışmaları Haberi

Bartın hasar tespit çalışmaları

Bartın Valiliği Afet ve Durum Yönetimi Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, özellikle Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde etkili olan sel felaketine maruz kalan vatandaşlar için yapılan çalışmalarda 5 ilden gelen Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri, Ulusal Medikal ve Kurtarma Ekibi (UMKE), Karayolları, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, jandarma, 112 Acil Servis, İl Özel İdaresi ve İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinden oluşan 220'den fazla kişi ve 84 aracın görev aldığı belirtildi. 


Sel felaketinin ilk gününde Amasra ve Kurucaşile arasında bulunan Göçgündemirci köyündeki köprüde şehirlerarası otobüsün içinde 47 ile özel araçlarda bulunan 5 kişinin ekiplerce kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Kurtarılan vatandaşlar, Amasra Öğretmenevinde misafir edilmiştir. Kurucaşile ilçesine giden yolun heyelanlar nedeniyle kapalı olması ilçeye ulaşımı imkansız kılmaktadır. Karaman köyünde bulunan köprünün yıkıldığı...