07 / 05 / 2024

başakşehir kışla imar durumu

başakşehir kışla imar durumu

Başakşehir Şehit Piyade Çavuş Ahmet Öztürk Kışlası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yeniden askıya çıkarıldı...

Başakşehir Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan "Yenişehir"in komşusu Başakşehir Hoşdere'deki 8.3 hektar büyüklüğündeki alanın imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Açıkça hukuka aykırı olduğu tespit edilen işlemin, telafisi güç hasarlar oluşturabileceği vurgulandı.

Başakşehir'deki TOKİ arazisinin imarı değiştirildi mi?

TOKİ kendi mülkiyetindeki 6 bin 300 metrekarelik parsel için imar planını değiştirdi. Başakşehir’deki TOKİ arazisi, “özel sağlık tesisi” alanı yapıldı.

Başakşehir İkitelli Mahallesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi İkitelli-1 Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Başakşehir Şahintepe'de imar barışı mağduriyeti!

Başakşehir Şahintepe'de "İmar Barışı"ndan faydalanan vatandaşlar, bölgenin riskli alan ilan edilmesi sebebiyle evlerini terk etmeye zorlandıkları için tepki gösterdi...

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için sürdürdüğü imar ve uygulama çalışmaları bitirildi. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.

Başakşehir İkitelli Mahallesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi İkitelli-1 Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

 Murat Kurum'dan Başakşehir Şahintepe'ye imar müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak, Şahintepe'dekilerin  çok temel, hızlıca çözüm bekledikleri imar ve imardan kaynaklı durumlarla alakalı sorunlarına dair bir süredir çalıştıklarını belirtti.

Avrupa Konutları Başakşehir kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Avrupa Konutları Başakşehir'in 976 Ada 2 Parsel, 443 Ada 62 ve 63 Parsel Konutlar İle Ticaret, Otopark, Sosyal Tesisler, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi kesin kabulü yapıldı...

Başakşehir nazım ve uygulama imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, 1251 ada, 11 ve 12 parsel ile tescil harici alanın bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Başakşehir'deki 2019 teslimli konut projeleri!

Güzergahı açıklanan Kanal İstanbul, Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule'de konut piyasasını coşturdu. Peki Başakşehir'de hangi konutlar yer alıyor? Ne zaman teslim edilecek? İşte yanıtı...

Avrupa Konutları Başakşehir'in kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Avrupa Konutları Başakşehir kısmi geçici kabulü bugün yapıldı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı imar planı tadilatı askıda!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 13 Ekim 2017 tarihine kadar askıda kalacak..

Otogar-Başakşehir Konutları Metro Hattı imar planı askıda!

İstanbul Bağcılar ilçesi, Otogar - İkitelli - Olimpiyat Köyü - Başakşehir Konutları Metro Hattı Revizesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

başakşehir kışla imar durumu Haberi

başakşehir kışla imar durumu


İstanbul Başakşehir İlçesi, Şehit Piyade Çavuş Ahmet Öztürk Kışlasına ilişkin imar planı daha önce 26 Ekim - 24 Kasım 2015 tarihleri arasında askıya çıkarılmıştı.


Askı süresinde gelen itirazlar nedeniyle Şehit Piyade Çavuş Ahmet Öztürk Kışlası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, bakanlık tarafından yeniden değerlendirme yapılarak, itirazların kısmen kabulü ve kısmen reddi doğrultusunda tekrar hazırlandı.


20 Temmuz 2016 tarihinde bakanlığın onaylandığı Şehit Piyade Çavuş Ahmet Öztürk Kışlasına ilişkin imar planı 3 Ağustos 2016 tarihinde askıya çıkarıldı. Otuz gün boyunca askıda kalacak olan imar planı 1 Eylül 2016 tarihinde askıdan indirilecek.



İmar planı ve raporları için tıklayınız



Gülcihan...