18 / 05 / 2024

Başakşehirdeki hazine arazisi kime verildi

Başakşehirdeki hazine arazisi kime verildi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yönetiminde TÜRGEV’e İstanbul’da 606 milyon lira değerindeki Hazine arazisinin 3 milyon liraya verildiğini doğruladı.

Hükümet 391 bin TL'den başlayan fiyatlarla hazine arazisi satıyor! Yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksit fırsatını kaçırmayın

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Afyonkarahisar, Eskişehir, Adıyaman, Karaman, Konya, Aksaray, Kırşehir, Amasya, Kastamonu ve Van illerinde yer alan 71 hazine arazisini 391 bin 858 TL'den başlayan fiyatlarla yarın satıyor...

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Başakşehir'deki TOKİ arazisinin imarı değiştirildi mi?

TOKİ kendi mülkiyetindeki 6 bin 300 metrekarelik parsel için imar planını değiştirdi. Başakşehir’deki TOKİ arazisi, “özel sağlık tesisi” alanı yapıldı.

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, Hazine arazisi imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

Başakşehir'de 16.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Başakşehir'de yer alan Hazine gayrimenkulünü satıyor. İhale, 14 Eylül günü gerçekleşecek..

Nidapark Başakşehir ödemeleri!

Emlak Konut GYO'nun Kayabaşı 5.etap arazisi üzerine inşa edilecek olan projede daireler 88 metrekareden başlıyor. Nidapark Başakşehir ödemeleri kapsamında 120 ay vade fırsatı sağlanıyor.

Hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi satın alım işlemlerinde taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi kiralama dilekçesi!

Hazine arazisi kiralamak isteyenlerin bir dilekçe ile Defterdarlığa/ Malmüdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hazine arazisi kiralama dilekçesi!

Hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

Hazine arazisi satış işlemleri!

Hazine arazi satışı için kişilerin nereye ve nasıl başvuruda bulunması gerekiyor? Hazine arazi satışı nasıl yapılır? Hazine arazisi satış işlemleri nelerdir? Hazine satış bedeli nasıl ödenir?

Hazine arazisi satış dilekçesi!

Hazine arazisi satın almak isteyen kimselerin, bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü başvurmaları gerekiyor. İşte hazine arazisi satış dilekçesi...

Hazine arazisi kira bedeli!

Hazine arazisi kiralamak isteyen kimseler, Defterdarlığa ya da Malmüdürlüğüne müracaat edebiliyor. Peki hazine arazisi kira bedeli ne kadardan başlıyor? Hazine arazisi kira bedeli nasıl belirlenir?

Başakşehirdeki hazine arazisi kime verildi Haberi

Başakşehirdeki hazine arazisi kime verildi

İstanbul Başakşehir İkitelli Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Hazine’ye ait iki farklı parselden toplamda 779 bin 32 metrekarelik alanın TÜRGEV’e verildiği, mayıs ayında gazetemizde haber olarak yer aldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuyu Meclis gündemine taşıdı. Önergeye yanıt veren Bakan Şimşek, işlemin yönetmelik ve tebliğe göre yapıldığını belirtti. Şimşek, “Yönetmelik ve tebliğ hükümleri uyarınca Hazine’ye ait taşınmazlar üzerinde eğitim, sağlık, kültür ve sportif faliyetlerde kullanılmak üzere kamu yararına çalışan derneklere, vergi muafiyeti tanınan vakıflara, bedeli karşılığında doğrudan irtifak hakkı tesis edilebilmektedir”...