05 / 05 / 2024

Başbakanlık Hizmet Binası son hali

Başbakanlık Hizmet Binası son hali

Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan Başbakanlık Hizmet Binası'nın yapımına ilişkin çıkan yürütmeyi durdurma kararına karşın son aşamasına gelinen inşaata ait fotoğraflar, Ankara Mimarlar Odası tarafından paylaşıldı...

Bakanlık ve bağlı birimlerince kullanılan hizmet binaları TBMM'de!

Bakanlık ve bağlı birimlerince kullanılan hizmet binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Edremit Belediyesi Akçay hizmet binası kamulaştırıldı!

BALIKESİR'in Edremit ilçesinin Akçay mahallesindeki kiralık hizmet binası, kamulaştırılarak belediye mülküne dönüştürüldü.

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi olan Rönesans Holding, Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası inşaatı ihalesini 600 milyon TL bedelle kazandı. Böylece Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için Rönesans Holding’e ödenen para 1.6 milyar TL oldu. 

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Antalya BATEM'in yeni hizmet binası tamamlanıyor!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Aksu'da yapım çalışmalarında sona yaklaşılan ve 12 bin metrekare alan üzerinde yapımına başlanan BATEM hizmet binasında incelemeler gerçekleştirdi. 

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açıldı!

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açılıyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası, bugün gerçekleştirilecek törenle hizmete açılacak.

İletişim Başkanlığından yeni hizmet binası açıklaması!

İletişim Başkanlığına hizmet binası olarak tahsisi uygun görülen binanın, bazı haber ve paylaşımlarda öne sürülenin aksine aksine Başkanlığa özel olarak yeni inşa edilen ya da yüksek bedellerle kiralanan bir bina olmadığı bildirildi.

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası açıldı! 

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası bugün hizmete açıldı...

Başbakanlık Hizmet Binası son hali Haberi

Başbakanlık Hizmet Binası son hali

Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan Başbakanlık Hizmet Binası'nın yapımına ilişkin çıkan yürütmeyi durdurma kararına karşın son aşamasına gelinen inşaata ait fotoğraflar, Ankara Mimarlar Odası tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Ardından, dün yapılmış olan basın toplantısında Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan fotoğraflar üzerinden mimari değerlendirmelerde bulundu.


"Mimari üslup olarak tam bir görgüsüzlük..."

AOÇ'de yükselen kompleks ile ilgili Candan şunları söyledi: "Bu tür binalar baskıcı rejimlerde inşa edilir, insanın üstüne üstüne gelen yapılar hep faşizm dönemlerinde yapılmıştır. Bütün kolonlar çelik konstrüksiyon üzerine yeşil granit kaplama yapılmış. Bu granitler işlemesiz durumda 1 m² maliyeti 200 USD, işlemeli olunca maliyet artıyor...Antalya'dan gelen Limra taşının 1m² maliyeti 120 USD ile 200 USD arasında değişiyor. Bunları çelik uçlu matkaplarla işleniyor. İşlemeyle birlikte 250 USD. Mimari üslup olarak tam...