04 / 05 / 2024

Başbakanlık Merkez Binasına yerleşen bakanlar

Başbakanlık Merkez Binasına yerleşen bakanlar

Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin 2002-2015 tarihleri arasındaki 13 yılına damgasını vuran isimlerin başında gelir. Bu süre boyunca, 2007-2009 yılları arasındaki 2 yıllık Dışişleri Bakanlığı dönemi sayılmazsa, ‘ekonominin patronu’ydu.

Dolar yağmuru bu hafta başlıyor! Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatacak!

Suudi Arabistan Maliye Bakanı iki ülke arasında varılan mutabakata göre 'birkaç gün içinde' Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatıracaklarını aktardı. Dolar yağmuru bu hafta başlıyor...

Başvurular başladı! Bakanlık karşılıksız 1.300 TL veriyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen kırtasiye yardımı için başvurular başladı. Kırtasiye yardımı nasıl alınır ? Kırtasiye yardımına kimler başvurabilir? İşte tüm detaylar….

İş arayanlara son dakika müjdesi! Bakanlık KPSS puanı aranmaksızın personel alımı yapacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda toplamda 52 sözleşmeli personel alınacağı belirtildi. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımına başvuru yapmak için hangi şartlar gerekiyor? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı tarihleri ne zaman? İşte detaylar...

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Karabük Merkez alt gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karabük Merkez projesi için başvurular başladı.

Kemer Emniyet Müdürlüğü, Göynük'teki yeni binasına taşındı!

Antalya Kemer Emniyet Müdürlüğü yeni binası olan Kemer Belediyesi Göynük Hizmet Binası'na taşındı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yeni binasında hizmet vermeye başlayacak emniyet teşkilatını ziyaret etti.

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

MÜSİAD Genel Merkez binası açıldı!

MÜSİAD Genel Merkez Binası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılıymıyla gerçekleşti. MÜSİAD Genel Başkanı, "Güçlenen bir Türkiye’nin maruz kaldığı ekonomi-politik ortam, bizleri yıldırmaz. Aksine daha büyük hamleler ve ilerleme yolunda daha cesur adımlar atmak adına cesaretlendirir ve yüreklendirir" dedi.

Yeniden Refah Partisi genel merkez binasına taşınıyor!

Saadet Partisi'nin genel merkez binasını tahliye etmesinin ardından, Yeniden Refah Partisinin binaya taşınma süreci de başladı.

Başbakanlık Merkez Binasına yerleşen bakanlar Haberi

Başbakanlık Merkez Binasına yerleşen bakanlar

Döneminde, Türkiye ekonomisi büyük atılımlara imza atmıştı. Kararlı tutumu sayesinde, Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılması, IMF’ye olan borçların sıfırlanması, para politikalarının belirlenmesinde Merkez Bankası’nın bağımsız bir enstrüman olarak kullanılması, bütçe disiplininin sağlanması gibi alanlarda başarılı uygulamalara imza atılmıştı. Öyle ki, ünlü uluslararası ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye ekonomisinden söz ederken ‘Babacan Çıpası’ tanımını kullanmıştı.


2.5 SAAT KALA


3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Babacan’ın 5 ay sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde aday olup olmayacağı, Türkiye’yi yakından izleyen uluslararası ekonomi çevrelerinin en çok merak ettiği konu olmuştu. Babacan, adaylık başvurusu bile yapmamıştı. Ancak AK Parti, Babacan’ı Ankara 1. bölgeden, 1. sıra adayı olarak göstermişti. Listelerin YSK’ya teslim ettiği gün, sürenin bittiği saat olan 17.00’ye 2.5 saat kala Başbakan Ahmet...