01 / 05 / 2024

Başiskelede turizm sektörü

Başiskelede turizm sektörü

İstanbul' a yakınlığı, kış sporlarının yapılmasına müsait, trekking, atv ve paintball gibi sporların yaygın olarak kullanıldığı bir ilçe olma özelliğiyle diğer turizm bölgelerinden daha cazip...

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

Akfen Holding, Bursa'da gayrimenkul ve turizm yatırımı hazırlığında!

Çalışmalarına son sürat devam eden Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2022 yılında Bursa’da gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım hazırlığında olduklarını duyurdu.

Gayrimenkul sektöründe alım satımlar hareketlendi!

Redstone'un basın toplantısında açıklamalarda bulunan Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, gayrimenkul sektörüyle ilgili de konuştu. Evrim Kırmızıtaş Başaran, şu an gayrimenkul sektöründe fırsatların olduğu bir dönemde bulunduğumuzu belirtti.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Turizm sektörü zorda! Binlerce otel satılık!

Turizm sektörü, içinde olduğu krizde Kovid-19 ile iyice zora girdi. Türkiye’nin her yerinde butik otelinden 5 yıldızlısına binlerce otel satışa sunuldu. Bankalarda ise ipotek karşılığı el konulan arsa, fabrika, otel gibi gayrimenkullerin sayısı sürekli çoğalıyor. 

Coldwell gayrimenkul sektöründe hedef büyüttü!

Coldwell Banker Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar; yaptığı açıklamada, son dönemde yeniden canlanmaya başlayan gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlarla hedef büyüttüklerini dile getirdi.

Başiskelede turizm sektörü Haberi

Başiskelede turizm sektörü

BAŞİSKELE, Kocaeli il sınırları içinde bulunan bir tarafı İzmit Körfezi, diğer tarafı 1200 metre yüksekliği olan dağlarla kaplı maviyle yeşilin buluştuğu bir kent. İstanbul'a yakınlığı, kış sporlarının yapılmasına müsait, trekking, atv ve paintball gibi sporların yaygın olarak kullanıldığı bir ilçe olma özelliğiyle diğer turizm bölgelerinden daha cazip. Şifalı suya sahip termal kaplıcaları ve turistik dinlenme tesisleriyle şifa arayanların adresi olan ilçede, olağanüstü görüntülere sahip tarihi kanyonlarıyla, yaz aylarında güneşin batışını seyredebiliyorsunuz. 


TURİZMİN MERKEZİ BAŞİSKELE 


Yerel yönetimlere örnek olacak vizyon projelere imza atan Başiskele Belediyesi, ilçeye değer katmaya devam ediyor. Başiskele'de, yeni projeler ve yeni yatırımlar Belediye Başkan'ı Hüseyin Ayaz'ın önderliğinde aralıksız olarak sürüyor. Başiskele Belediyesi'nin öncülük yaptığı dev projelerle kentsel dönüşüm sağlanırken, marka değerini de zirveye taşıyor. Beş yıldızlı termal otel...