27 / 04 / 2024

basit usulden yararlanamayacak olanlar 2014

basit usulden yararlanamayacak olanlar 2014

Basit usulden yararlanamayacak olanlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan "Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberi" kapsamında açıklanıyor. İşte basit usulden yararlanamayacak olanlar bu haberde....

5 bin TL maaş ödenecek... Almanız çok basit hemen bakmanız gerek

İŞKUR üzerinden evden çalışmaya vatandaşlara para ödenecek. Parayı almak ise çok basit. İşte detaylar...

Dar gelirli vatandaşlar dikkat! Parayı alması bu kadar basit! Aile Bakanlığı ödeyecek

Dar gelirli vatandaşlara yönelik destek paketleri tüm hızıyla devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından yine dar gelirli vatandaşlar için hazırlanan destek ödemelerini almak da çok basit. İşte detaylar...

Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!

Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi! İşte o üç kural...

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Hangi yolla ısınıyor olursanız olun ısınan mekanda sıcaklığı içerde tutmazsanız yaptığınız harcamanın bir kısmı havaya uçup gider. Alacağınız basit yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz. İşte detaylar...

Kışın doğalgaz faturanızı düşürmek sizin elinizde! Basit yöntemlerle yüklü faturalardan kurtulun!

Doğalgaz faturalarınızı basit yöntemlerle oldukça düşürebilirsiniz. Sonbaharın artık sonuna gelmekteyiz havalar soğumaya başladı. Kaloriferleri yakmaya başlayan kişiler, faturaların yüksek gelmemesi için çözümler aramaya başladı.

Evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz 14 yolu!

Son bir senede doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışlar, önümüzdeki kış aylarında evleri ısıtmayı daha maliyetli duruma getirecek. Peki evi sıcak tutmanın yolları nedir? İşte evinizi sıcak tutmanın 14 ucuz ve basit yolu...

Tiny House nedir? Nasıl yapılır? 

'Tiny house' hareketi, basitçe ifade etmek gerekirse, yaşadıkları alanları ve mekanları küçültmeyi tercih eden insanların başvurduğu sosyal bir hareket. Peki ‘Tiny house’ hareketi nedir? Nasıl yapılır?

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının getiri oranı yüzde 10,95216!   

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 2. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 10,95216 olarak belirlenmiş olup, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,73054 olarak belirlendi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının 2. kira getiri oranı yüzde 10,95216!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 2. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 10,95216 olarak belirlenmiş olup, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,73054 olarak belirlendi. 

Kaş’taki kaçak lüks otel yine yıkılmadı!

Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu'ndaki orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden 'basit onarım' izniyle yapılan butik otelle ilgili 2017 ve 2020'de iki kez yıkım kararı alınmasına rağmen uygulanmadı.

Fatih'teki Zeyrek Evleri yenileniyor!

Fatih Belediyesi, Zeyrek’teki Dünya Miras Alanı’nda kalan 11 adet sivil mimarlık örneği yapının basit bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. 

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Vakıf Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikası getiri oranı belirlendi!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 300 milyon TL'lik 91 gün vadeli ertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 12,50 dönemsel getiri oranı yüzde 3,1164 olarak belirlendi.

basit usulden yararlanamayacak olanlar 2014 Haberi

basit usulden yararlanamayacak olanlar 2014

Basit usulden yararlanamayacak olanlar!

Basit usulden yararlanamayacak olanlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan "Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberi" kapsamında açıklanıyor. Rehbere göre, Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut edenler Gelir Vergisinde Basit Usulden faydalanamıyor.


1. Kollektif şirket ortakları ile komandit şirketlerin komandite ortakları.


2. İkrazat (ödünç para verme) işleriyle uğraşanlar.


3. Sarraflar ile kıymetli maden ve mücevherat alım satımı ile uğraşanlar.


4. Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinin birinci fıkrasında sayılan kişi ve kurumlara karşı inşaat ve onarma işini taahhüt edenler ile bu mükelleflere karşı derece derece taahhütte bulunanlar.


5. Sigorta prodüktörleri.


6. Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut (aracılık) edenler.


7. Gayrimenkul ve gemi alım satımı ile uğraşanlar.


8. Tavassut (aracılık) işi yapanlar (dayıbaşılar hariç).


9....