27 / 04 / 2024

Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!

Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!

Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi! İşte o üç kural...



Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, daha altı yaşındayken büyükbabasının bakkal dükkânından satın aldığı 6'lı Coca-Cola şişelerinin, tanesini 5 cent kârla satarak, para kazanmaya başladı. Sıfırdan en tepeye çıkan Buffet, 11 yaşına geldiğinde ilk hissesini satın almıştı. 11 yaşında başlayan bu serüven 19 yaşına kadar devam etti.

 Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!

Yatırım hakkındaki tüm kitapları ücretsiz halk kütüphanesinden alarak okuduğunu anlatan Buffet, o zamanlar bir sistem atayı olmadığını da söylüyor. Warren Buffet o zamanları şu şekilde özetliyor:

"Araştırıyordum grafikteki bir şeyin o hissenin ne yapacağına dair bana bir ipucu vermesini umut ediyordum. Biraz çılgındaydı ama herkes öyle yapıyordu o yüzden ben de öyle yapmıştım. Bazen grafiği altüst çeviriyorsun fakat yine de yardıma dokunmuyordu 1949 yılında Ben graham'ın yazdığı 'Akıllı yatırımcı' kitabını okudum. O zamana kadar onu hiç duymamıştım. O kitaptaki iki bölüm Aslında en önemli bölümlerde ve bu iki bölümün benim hayatımdaki filozofik çevremi oluşturmada 3 farklı yol ile bana yardım ettiğini söyleyebilirim."

İşte o üç kural...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön