09 / 05 / 2024

Daha çok kazanmak için faizlerin inmesi gerekiyor!

Daha çok kazanmak için faizlerin inmesi gerekiyor!

Türkiye Bankalar Birliği 61. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yıldırım, "Fazileri indirelim. Hem kar edin hem siz kazanın hem memleket kazansın hem de üretimci kazansın. Sözü de aldık daha çok kazanmak için faizlerin inmesi gerekiyor" dedi...



Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu'nda düzenlenen Türkiye Bankalar Birliği 61. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'na katıldı. Başbakan Yıldırım, toplantıda konuşma yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bankacılık sektöründen beklediklerinin de olduğunu dile getiren Yıldırım, "Az önce Hüseyin Bey konuşmasında dedi ki 'Yüksek faizden bankalar kar etmiyor.' Bu sizin için iyi bir şey değilse, indirelim. Hem kar edin hem siz kazanın hem memleket kazansın hem de üretimci kazansın. Sözü de aldık daha çok kazanmak için faizlerin inmesi gerekiyor. Ben buna katılıyorum, doğru bir tespit. Tabii biz de boş durmayacağız, enflasyonu aşağı çekeceğiz. Bizim de işimiz var. Bu, birbirini tetikleyen bir şey. Enflasyon diyelim 7'ye düşerse siz 8'lerde oynamaya başlarsınız, 5'e düşerse 6'larda oynarsınız. Dolayısıyla enflasyon küçük bir miktar vatandaşın, yatırımcının, bankacıların işini görür. Dolayısıyla herkes bu sonuçtan mutlu olur." diye konuştu.


Geri Dön