05 / 05 / 2024

başkentgaz gyo vergi

başkentgaz gyo vergi

Torunlar, Başkent Doğalgaz’ı Altyapı GYO’ya dönüştürüp, Kurumlar Vergisi ödemeyecek. Şirketi halka da açacak. Aziz Torun Başkent Doğalgaz’ı halka arza hazırlamak istediklerini söyledi..

4A-4B-4C emeklileri dikkat! Ödediğiniz paraları hemen geri alabilirsiniz! 

Emlak vergisi ödemeleri için geri sayım başlamışken, vergi muafiyeti de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Emekli vatandaşlar şartları sağladıklarında ödedikleri paraları geri alabiliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

Vergi affının çıkıp çıkmayacağına dair sorular hız kazanmaya başladı. İşte vergi affına dair detaylar!

Zam yağmuru dudak uçuklatacak! Hangi vergi kalemlerine ne kadar zam geldi?

Yeni yıla girerken pek çok kalemde zam oranları da belirmeye başladı. Yeni asgari ücretin açıklanmasıyla yılın son günlerinde tüketim ürünlerinde başlayan zamlar, vergi kalemlerine nasıl yansıyacak? İşte detaylar…

Kordon Vergi Dairesi, İzmir'in göbeğinde arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir Konak Mersinli'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte merakla beklenen ihale detayları...

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'dan ilk yarıda 2.8 milyar TL'lik net satış!

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO tarafından yayınlanan Geçici Vergi Beyannamesi'ndeki bilgilere göre; şirketin Haziran 2021 döneminde brüt satış rakamı 2 milyar 864 milyon 218 bin 831,33 TL oldu. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Milyonlar dikkat! 31 Mart son gün!

Esnaf, çalışan ve ev sahipleri için önemli bir haftaya girildi. Yapılandırmaya başvuranlar ve vergi beyannamesi verecekler için son tarih 31 Mart...

Atakule GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Atakule GYO, Vergi Usul Kanunu hükümlerine uygun olarak hazırlanan 2020 yılı mali tablolarda dönem zararı oluştuğu için, kar dağıtılmaması hususunun Genel Kurul'un onayına sunulmasına oybirliği ile karar verdi. 

Deniz GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Deniz GYO'nun Vergi Usül Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum  geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu İstanbul Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne verildi.

Panora GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyanı!

Panora GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir rablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu Seğmenler Vergi Dairesi'ne verildi.

Torunlar GYO 2020 yılı 4.dönem kurumlar geçici vergi beyannamesi!

Torunlar GYO'nun 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemi gelir tablosu 2020 yılı IV. dönem kurumlar geçici vergi beyannamesi eki olarak bağlı bulunduğu Anadolu Kurumlar Vergi Dairesi'ne sunuldu.

başkentgaz gyo vergi Haberi

başkentgaz gyo vergi

Torunlar, Türkiye’de bir ilke imza atarak Başkent Doğalgaz’ı Altyapı GYO modeline çevirip, Kurumlar Vergisi’nden muaf yapacak. Torunlar Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkent Doğalgaz Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Torun, şirketi ‘Altyapı GYO’ya dönüştürülmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunduklarını belirterek, bu sayede Başkent Doğalgaz’ı halka arza hazırlamak istediklerini söyledi. 

‘Güzel imkanları var’

Torun, şunları kaydetti: “Şirketin Altyapı GYO’ya dönüştürülmesi için SPK’ya  müracaatımız var. Türkiye’de daha önce örneği olmayan bir model. Altyapı projeleri, köprüler, doğalgaz ve elektrik dağıtım gibi büyük yatırımların halka arzını sağlamak için SPK’nın öngördüğü yeni bir model. ‘Altyapı GYO’ modeli halka arz için daha güzel imkanlar sunuyor. Bu nedenle şirketi Altyapı GYO modeline uygun hale getirerek halka arza hazır hale getirmek istiyoruz.” Torun, Başkent Doğalgaz’da halka arzın zamanlamasına...