13 / 05 / 2024

Başköprü imar planı askıya çıktı

Başköprü imar planı askıya çıktı

Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü’de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

3. Köprü imar plancısının meslekten men cezası iptal edildi!

İstanbul'daki her projeyi yargıya taşıyan TMMOB'a mahkeme 'dur' dedi. Birliğin, 3. Köprü'nün imar planını yapan 2 şehir plancısına verdiği 3 ay meslekten men cezası yargıdan döndü.

Ordu’da Mostar Köprüsü inşaatı başladı!

Altınordu Belediyesi tarafından 30 Mart mahalli idareler genel seçiminde sözü verilen ve Bosna’daki Mostar Köprüsü’nün bir benzeri olacak köprü inşaatına başlandı. Köprü Nisan 2016'da açılacak.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları Yarışması sonuçlandı!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin kimliğini ifade edecek Yaşam Vadisi projesinin geliştirilmesine yönelik “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” adıyla düzenlediğini yarışmanın kazananlarını açıkladı.

Mersin Silifke'de 4. köprü için sondaj çalışması başladı!

Silifkelilerin beklediği, Göksu Nehri üzerine yapılacak olan 4’üncü köprünün yapımı için sona yaklaşılıyor. Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprünün zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandı.

Silifke'de 4. köprü için sondaj çalışması başladı!

Silifkelilerin büyük bir heyecanla beklediği, Göksu Nehri üzerine yapılacak olan 4'üncü köprünün yapımı için sona yaklaşılıyor. Köprünün zemin etüt sondaj çalışmalarına başlandı.

3. köprü bağlantı yollarının imar planları meclisten geçti!

3. Köprü'yü ilgilendiren Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantı yollarına ait 1/5 bin ölçekli imar planları, İBB Meclisi'nden geçti.

Bartın Ulus’ta köprü çalışmaları başladı!

Bartın’ın Ulus İlçesi Buğurlar Kadıköy ve Düzköy Köylerinde köprü yapım çalışmalarına başlandı. Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Ulus ilçesinde süren çalışmaları inceledi.

Kilis Bağarası Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Kilis İl Özel İdaresi tarafından Bağarası (Cengin ) Köyü ile Ravanda Kalesi'nin ulaşımını da sağlayan güzergahtaki köprü can ve mal emniyeti açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle yıkılarak yerine yenisinin yapımına başlandı.

8. Çelik Köprüler Sempozyumu başladı!

Yapısal çelik sektörünün önemli temsilcilerini buluşturan "8. Çelik Köprüler Sempozyumu" İstanbul'da başladı. Türk Yapısal Çelik Derneğinden (TUCSA) yapılan açıklamaya göre, yapısal çelik sektörünün kalbi üç gün boyunca İstanbul'da atacak.

3. köprüde ana kablo çekimine başlandı!

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde önemli bir aşamaya geçildi. Kedi yollarının yapımının bitimi sonrası ana kablo çekimine her iki yakadan eş zamanlı olarak başlandı.

Haliç Köprüsü metrobüs yolu bakım çalışmaları başladı!

Haliç Köprüsü metrobüs yolundaki bakım onarım çalışmaları başladı. Çalışmalar pazartesi sabaha kadar sürecek. Haliç Köprüsü Edirnekapı-Mecidiyeköy istikametinde ana köprü beton bloklarla kesilerek anaköprü trafiği yan yola yönlendirildi.

Üçüncü köprü bağlantı yolları ihalesine erteleme!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamındaki bağlantı yolları ihalesinin dördüncü kez ertelenmesine ilişkin duyurular, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başköprü imar planı askıya çıktı Haberi

Başköprü imar planı askıya çıktı


Serpan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü’de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi. İmar planlarında ayrıca koruma altında olan Jüstinyen Köprüsü ile ilgili gerekli düzenlemelerin de yer aldığı belirtilirken, Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın seçim çalışmalarında açıkladığı Justinianus Vadisi Çevre Düzenlemesi projesi için de ilk adım tamamlanmış oldu. Esentepe ile ilgili imar planlarında ise; mahallenin Sapanca Gölü koruma havzası içinde kalması sebebi ile imar planlarının bu husus çerçevesinde hazırlandığı ve bölgede herhangi bir kat artırımının yapılmadığı ifade edilerek sadece emsal değerin yüzde 20 den yüzde 30’a çıkartıldığı belirtildi. Vatandaşların 19 Mayıs 2015 Salı gününe kadar İmar Müdürlüğü ilan...