04 / 05 / 2024

Basmane Çukuru için iksa sistemi mi kullanılacak

Basmane Çukuru için iksa sistemi mi kullanılacak

Geçtiğimiz aylarda TMSF'den 80 milyon dolara satılan Dünya Ticaret Merkezi'ndeki temel çukurunun can ve mal kaybına neden olabileceği belirtildi. Yetkililer, "Tehlikenin farkındayız ve sorunu acilen çözeceğiz" dedi.

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

Basmane Çukuru'nda oylama bitti, ÇED başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru'nda yapılması planlanan proje için oylamanın kaldırıldığını ve projelerden biri ile ilgili ÇED incelemesi başlatıldığını belirtti.

Folkart Basmane Çukuru projesi 2016!

Konut, iş merkezi ve ticaret merkezinden meydana gelen Folkart Basmane Çukuru projesi 67 ve 48 katlı iki kule şeklinde yükseliyor. Folkart Basmane Çukuru projesi 2016...

Basmane Çukuru’na ÇED olumlu raporu!

İzmir'in önemli noktalarından Basmane Çukuru'na Folkart tarafından yapılacak proje için valilik ÇED olumlu raporu verdi.

Basmane Çukuru için proje seçimi başladı!

İzmirliler, ‘kararizmirin.com’ sitesinden tercihini yapacak. Folkart, kanayan bir yara olarak bekleyen bölgede, İzmirlilerin istediği projeyi uygulayacak.

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başladı!

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.

Basmane Çukuru'nun akıbeti belli değil!

İzmir’de adı ‘Basmane Çukuru’na çıkan Dünya Ticaret Merkezi Projesi Folkart’ın oldu. Proje için 20 yılını veren Kemal Zorlu, ihalenin iptali için dava açtı.

Basmane Çukuru'nda tarafların düellosu sertleşiyor!

İzmir’de yaklaşık 20 yıldır çözülemeyen bir sorun olan “Basmane Çukuru” konusunda tarafların düellosu sertleşiyor. İşin içinde hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Güçbirliği Holding, hem Sancak Ailesi, hem TMSF var…

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başlıyor!

İzmir'de temeli 18 yıl önce atılan ancak davalar ve değişen imar planları nedeniyle yapılamayan Ege Dünya Ticaret Merkezi'nde inşaat başlıyor.

Nafiz Zorlu’dan Basmane Çukuru davası açıklaması!

Kemal Zorlu’nun TMSF Basmane Çukuru ihalesine yaptığı itiraz Mazhar Zorlu Holding’i karıştırdı. Nafiz Zorlu Kemal Zorlu’nun mahkeme itirazının Mazhar Zorlu Holding’i zor duruma soktuğunu ifade etti.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

İzmir Basmane Çukuru satışının iptali istendi!

Yaklaşık 20 yıldır açılan davalar nedeniyle temel kuru olarak kaldığı için İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsa TMSF'nin ocak ayında açtığı ihalede üçlü konsorsiyuma satılmıştı.

Basmane Çukuru için iksa sistemi mi kullanılacak Haberi

Basmane Çukuru için iksa sistemi mi kullanılacak

İzmir'de 'Basmane Çukuru' olarak adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi'nin etrafındaki binaların çukura doğru kaymasını önlemek için çakılan yaklaşık 15 metrelik demir çubukların (iksa sistemi) ömrünü çoktan tamamladığı vurgulandı. Bölge esnafı ise bugüne kadar adeta bomba üzerinde oturduklarını söyleyerek, "Çok geç olmadan, can kayıpları yaşanmadan harekete geçilmeli" dedi. 


DURUMUN FARKINDAYIZ 

TMSF'nin açtığı ihaleye 80 milyon dolar teklif vererek çukuru alma yolunda önemli bir adım atan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık  Kayar'dan oluşan konsorsiyum adına konuşan Mesut Sancak ise, "Tehlikenin farkındayız ve kimsenin burnunun kılma zarar gelmeden, acılar yaşanmadan sorunu çözeceğiz. Arsanın bize devrinin güçlendirme çalışmalarına başlamak istiyoruz. Hatta TMSF ihalesi sonrası yaptığımız ilk açıklamada iksa sistemine dikkat çekmiş...