14 / 05 / 2024

Basmane Çukurunun satışı rekabet kurulunda mı

Basmane Çukurunun satışı rekabet kurulunda mı

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 Ocak`ta yapılan ihalede, tek katılımcı Livamina Madencilik A.Ş.`nin 80 milyon dolarlık teklif verdiği, `Basmane Çukuru`nun satışı, Fon Kurulu tarafından incelendi.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

İzmir Basmane Çukuru satışının iptali istendi!

Yaklaşık 20 yıldır açılan davalar nedeniyle temel kuru olarak kaldığı için İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsa TMSF'nin ocak ayında açtığı ihalede üçlü konsorsiyuma satılmıştı.

İzmir Basmane'deki eski Türk evi 4 milyon TL'den satışa çıkarıldı!

İZMİR'in Basmane semtinde 19. Yüzyıl'ın sonlarında yapılan eski bir Türk evi, sahibi tarafından 4 milyon TL'ye şatışa çıkarıldı. 3 katlı ev 1200 metrekare arsa üzerinde kurulu. Evin bahçe kapısı girişinde bir de otopark bulunuyor.

Rekabet Kurulu'ndan Basmane Çukuru'na onay!

Kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi'nin 80 milyon dolarlık satışına Rekabet Kurulu'ndan onay geldi. Satış ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi Mesut Sancak, "Basmane Çukuru'yla ilgili tüm süreçler olumlu gidiyor" dedi.

Basmane çukurunu ünlü mimarlar kurtaracak!

İzmir Basmane'de 'utanç çukuru' olarak anılan alanda hayata geçirilecek dev tesis için proje geliştirecek mimarlık ofisleri belirlendi. Basmane çukurunun bulunduğu alanda sinemalar, alışveriş alanları, çok amaçlı salonlar rezidans ve ofis binaları yer ala

Basmane Çukuru binalar için tehlike yaratıyor!

Geçtiğimiz aylarda TMSF'den 80 milyon dolara satılan Dünya Ticaret Merkezi'ndeki temel çukurunun can ve mal kaybına neden olabileceği belirtildi. Yetkililer, "Tehlikenin farkındayız ve sorunu acilen çözeceğiz" dedi.

TMSF Basmane Çukuru için Rekabet Kurulu'na başvurdu!

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 Ocak`ta yapılan ihalede, tek katılımcı Livamina Madencilik A.Ş.`nin 80 milyon dolarlık teklif verdiği, `Basmane Çukuru`nun satışı, Fon Kurulu tarafından incelendi.

Kemal Zorlu: Basmane Çukuru ihalesi batıldır!

İzmir’de "Basmane Çukuru" sorunu bitirme yolunda önemli bir adım olarak kamuoyunda olumlu tepki alan TMSF’nin satış ihalesine itiraz eden proje sahibi Güç Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu’dan sert açıklama geldi.

Folkart Yapı'dan Basmane Çukuru için 80 milyon dolar teklif!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 117 ve 90 milyon dolara iki kez satışa çıkardığı ancak talipli firmanın çıkmadığı Basmane Çukuru'nun bugünkü ihalesine Folkart Yapı iştiraki Livamine Madencilik AŞ teklif verdi.

Basmane Çukuru 80 milyon dolara satışa çıkıyor!

17 yıldır satılamayan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi alanının 80 milyon dolar tahmini bedelle ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Satış yapılırsa Basmane Çukuru olarak anılan alanın yılan hikayesi son bulacak

Ege Dünya Ticaret Merkezi tekrar satışa çıkıyor!

Son 2 yılda 2 defa ihaleye çıkan fakat teklif veren olmadığı için TMSF'nin satışını ertelediği Basmane Çukuru olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi, 80 milyon dolar muhammen bedelle ihaleye çıkarılıyor.

Tarihi kapılar çalınıp satılıyor!

İzmir'de, tarihe tanıklık etmiş, sanat tarihi açısından değerli olan eski evlerin ay yıldızlı kapıları sökülüp hurda fiyatına satılıyor. Tarihi Basmane semtindeki kapılar bir bir kayboluyor

'Basmane Çukuru' için 550 milyon liralık proje!

TMSF tarafından 2 kez satışa çıkarılmasına karşın alıcı bulamayan Basmane Çukuru için İzmirli iş adamları, 550 milyon liralık AVM ve hizmet binası içeren proje hazırladı.

Basmane Çukurunun satışı rekabet kurulunda mı Haberi

Basmane Çukurunun satışı rekabet kurulunda mı

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 Ocak`ta yapılan ihalede, tek katılımcı Livamina Madencilik A.Ş.`nin 80 milyon dolarlık teklif verdiği, İzmir`de `Basmane Çukuru` olarak bilinen, Ege Dünya Ticaret Merkezi ticari ve iktisadi bütünlüğü satışı, Fon Kurulu tarafından incelendi. Fon Kurulu, uygun gördüğü satışla ilgili nihai kararı verebilmek için Rekabet Kurulu`na başvurdu.


İzmir`de 17 yıldır çözülemeyen `Basmane Çukuru` sorununu bitirme yolunda önemli bir adım olan, projenin ilk sahibi Güç Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu`nun itiraz ettiği Ege Dünya Ticaret Merkezi ticari ve iktisadi bütünlüğünü satış ihalesi sürecinde, ikinci aşama geçildi. TMSF`nin geçen 19 Ocak`ta yaptığı ihalenin ilk aşamasında, muhammen bedel olan 80 milyon dolarlık tek teklifi Folkrat Yapı Sanayi bünyesinde bulunan, Sancak ailesine ait Saya Grup`un Livamine Madencilik A.Ş....