27 / 04 / 2024

basmane haberleri

basmane haberleri

İzmir’in Basmane semtinde bulunan ahşap binada henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Oteller bölgesinde 1300 sokak 10 numarada bulunan ahşap metruk bina, rüzgarın da etkisiyle alev alev yandı.

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Folkart Basmane projesinde değişikliğe gidildi!

Başkan Aziz Kocaoğlu, 'utanç çukuru' olarak da bilinen Basmane projesinde yüzde 30'luk belediye hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının bağımsız inşa edilmesini istedi, Folkart Başkanı Sancak da bu isteği kabul etti

Basmane Polis Merkezi restore edilecek!

İzmir'de, Konak Meydanı'ndan başlayıp Basmane'ye kadar uzanan Anafartalar Caddesi'nin üzerindeki üç polis merkezinden biri kapandı, diğerinin yeri değişti, Basmane Polis Merkezi ise restorasyon çalışmaları sebebiyle boşaltıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane projesinde durdurma çağrısı!

İzmir Kültürpark'ı imara açacak revizyon projesi ve Basmane gökdelenleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri durma çağrısı yapıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

İzmir Basmane'deki dönüşüm üniversitede ders oldu!

Basmane'nin yaşadığı dönüşüm ders oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Programı yüksek lisans öğrencileri, mültecilere ev sahipliği yapan Basmane'nin fiziksel ve tarihsel dokusunu inceledi.

Basmane Çukuru'nda oylama bitti, ÇED başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru'nda yapılması planlanan proje için oylamanın kaldırıldığını ve projelerden biri ile ilgili ÇED incelemesi başlatıldığını belirtti.

Folkart Basmane Çukuru projesi 2016!

Konut, iş merkezi ve ticaret merkezinden meydana gelen Folkart Basmane Çukuru projesi 67 ve 48 katlı iki kule şeklinde yükseliyor. Folkart Basmane Çukuru projesi 2016...

basmane haberleri Haberi

basmane haberleri


İzmir’in Basmane semtinde bulunan ahşap binada henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Oteller bölgesinde 1300 sokak 10 numarada bulunan ahşap metruk bina, rüzgarın da etkisiyle alev alev yandı. Yangının kendi otellerine sıçramasından endişe eden otel sahipleri ise gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle suçladıkları belediyeye ateş püskürdü. Yanan binanın ahşap olması nedeniyle müdahale sırasında binada yer yer çökmeler oldu. Sokakların dar olması nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte zorlanırken, ateş topuna dönen binanın önünde park edilmiş araçlar da olası bir faciaya davetiye çıkardı. 


Yanan ahşap binanın yanında bulunan otelin penceresinden sarkan vatandaşlar da hortumla su sıkarak yangını söndürmeye çalıştı. İtfaiye erlerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangında, metruk binada kimsenin olmaması teselli...