07 / 05 / 2024

Batman Çamlıtepede DDY rayları ve sulama kanalı

Batman Çamlıtepede DDY rayları ve sulama kanalı

Çamlıtepe mahallesi, DDY rayları ile DSİ sulama kanalları arasına sıkışan tek semt. Ulaşımın kolaylaştırılmasını isteyen semt sakinleri; “Etrafımızda raylar ile sulama kanalı var. Kanal ile raylara geçit istiyoruz” dediler.

Batman Belediyesi 9 adet arsayı satıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Batman Belediye Başkanlığı, Batman ili, Merkez ilçesi, 19 Mayıs, Girbaereşik, Körük, Bahçelievler, İrmi, Çamlıtepe ve Gültepe mahallelerinde yer alan 9 arsayı satıyor. İşte arsalarla ilgili tüm ayrıntılar...

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

Batman Çayı'na bin 430 metrelik demiryolu viyadüğü yapılıyor!

Devlet Demir Yolları (DDY) Batman Çayı üzerinde bin 430 metre uzunluğunda demiryolu viyadüğü yapıyor. Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı Sinan köyü yakınlarından geçen ve Batman ile Diyarbakır'ı birbirine bağlayan tarihi Zilek Demiryolu Köprüsü, Ilısu Barajı'nın tamamlanması halinde sular altında k

Batman Çamlıtepe'ye taziye evi inşa edilecek!

Batman'ın gelişen semtlerinden Çamlıtepe de taziye evine kavuşuyor. Taziye evi binasının yapımına önümüzdeki günlerde başlanılacak.

Batman Akkent Cami 3 yıldır tamamlanamıyor!

BATMAN'daki Çamlıtepe Mahallesi'nde cami inşaatının 3 yıldan beri tamamlanamaması nedeniyle kadın ve erkek cemaat, teravih namazını cami inşaatı karşısındaki mağazada kılıyor.

Batman'da 80 yıllık yangın kulesine tadilat yapılıyor!

Batman’ın sembollerinden olan DDY Batman Gar Müdürlüğü’nün 80 yıllık yangın kulesi, nihayet tadilata alınıyor.

Batman'ın Soson Caddesi'ndeki Akkent Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Batman’ın yeni yerleşim bölgesi olan Tılmerç ile Çamlıtepe, 4500 kapasiteli üç katlı ibadet evi ile Kuran kursu ve taziye evine kavuşuyor.

Batman'daki Yaşar Kemal Orman Parkı yeniden düzenlenecek!

Batman Belediyesi, Çamlıtepe ve Belde semtleri arasındaki Yaşar Kemal Orman parkını yeniden düzenlemek için kolları sıvadı. Park, giriş ve çıkışları kontrol altında tutulacak.

Batman Çamlıtepe'de DDY rayları ve sulama kanalı ulaşımı zorlaştırıyor!

Çamlıtepe mahallesi, DDY rayları ile DSİ sulama kanalları arasına sıkışan tek semt. Ulaşımın kolaylaştırılmasını isteyen semt sakinleri; “Etrafımızda raylar ile sulama kanalı var. Kanal ile raylara geçit istiyoruz” dediler.

Batman'da Huzur ve Çamlıca Mahalleri arasına perde beton!

Vatandaşın yolu 3 kilometre uzadı. Huzur ile Çamlıca Mahalleleri arasından geçen Devlet Demiryollarına ait hemzemin geçidinde perde beton çalışması başlatıldı.

Batman'da konut fiyatları fırladı!

Yaz-kış inşaat sektörünün hız kesmediği Batman'da, yeni konut fiyatları cep yakıyor. Kentin hızla gelişen semtleri arasında yer alan Çamlıtepe'de 4+1 dairelerin fiyatı 400 bin lira!

Çamlıca Tepesi'ndeki antenler kaldırılacak!

İstanbul'da Çamlıca Tepesi için hazırlanan projeyle tepede bulunan tüm radyo ve televizyon vericileri ortak bir kule içerisinde toplanacak.Kulenin yapım ihalesi için 27 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu belirtildi.

TSKBnin acı günü! Atıf Çamlıbel yaşamını yitirdi!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankasından emekli olan genel müdür yardımcılarından Atıf Çamlıbel, yaşamını yitirdi. Banka tarafından yapılan açıklamaya Çamlıbelin cenazesi 19 Kasım 2011 tarihinde öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek

Batman Çamlıtepede DDY rayları ve sulama kanalı Haberi

Batman Çamlıtepede DDY rayları ve sulama kanalı

DÖRT BİR YANIMIZ ÇEVRİLİ”

Batman’ın yeni semtlerinden Çamlıtepe’nin dört bir yanının DDY rayları ile sulama kanalı ile çevrili olması, mahalle sakinlerinin ulaşımını zorlaştırıyor. Ulaşımın kolaylaştırılmasına yönelik geçit talebinde bulunan Çamlıtepeliler, şunları söylediler; “Semtimiz yeni ama sorunlarımız da az değil. Bir anda gelişen semtimizde, ciddi sorunlardan biri de ulaşımdır. Etrafımız raylar ile sulama kanalıyla çevrili. Görünmez kazalarla karşılaşmamak için rayları kullanmıyoruz. Ancak okula gitmek zorunda kalan çocuklarımız, yine de raylar üzerinde eğitim yuvalarının yolunu tutuyor.”

“GEÇİT SAYISI ARTIRILMALI”

Daha önce sorunlarını Belediye yöneticileriyle paylaştıklarını ifade eden bazı semt sakinleri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Koca kanal üzerinde tek bir köprü var. Yaşar Kemal orman parkı bitişiğinde yeni bir yol çalışması planlayan Belediye’nin bu çalışmayı durdurması sevincimizi kursağımızda bıraktı. Tilmerç’teki DSİ kanal üzerindeki geçidin genişletilmesi yine...