05 / 05 / 2024

Batman çayüstü konutları

Batman çayüstü konutları

Batman Merkez ilçesi Çayüstü köyünde Ilısu Barajı altında kalacak olan mağaralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için villa tipi evler inşa ediliyor. 

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları'na çay üreticilerinden destek!

Doğu Karadeniz'de çay yetiştiren üreticiler asrın felaketi olarak nitelendirilen  depremlerinden etkilenen illerde kalıcı konut inşa edilmesi amacıyla "Filizlenen çaylar yuva olsun" sloganı ile başlatılan "Çay Sokağı" kampanyasına  katkı sağlıyor.

İstanbullular dikkat! 5 ay üstüne bir zam daha geliyor!

Elektrik ve doğal gaz zammının ardından dan bir zam da suya geliyor. İSKİ Genel Kurulu önümüzdeki hafta olağanüstü toplantı yapacak.

20 yaş üstü konutların yüzde kaçı deprem sigortalı?

Mega kent İstanbul’da 2000 ve öncesinde inşa edilen binaların yalnızca yüzde 30’luk kısmında deprem sigortası bulunuyor...

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

İnşatta, son 2 yıldır ilk kez 2 ay üst üste hareketlilik yaşandı!

Hazır Beton Endeksi 2019 Ekim Ayı Raporu, son 2 yıllık inşaat faaliyetlerinde ilk kez iki ay üst üste devam eden bir hareketlilik yaşandığını ortaya koydu...

Batman Çayüstü köyü sakinleri mağaralardan villalara taşındı!

Batman Çayüstü'nde yüzyıllardır mağarada yaşayanlar için 51 villa inşa edildi. Yaşadıkları mağaraların Ilısu Barajı projesiyle birlikte sular altında kalacak olması sebebi ile ilk kez modern bir yapıda yaşayacak olan ailelere devlet tarafından 70 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek...

Dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor!

Türkiye’de dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor. Günde sadece 37 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün...

Batman Perpıra Köprüsü 15 milyon liraya yenilenecek!

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Batmanlı köylüler için villa evler inşa ediliyor!

Batman Merkez ilçesi Çayüstü köyünde Ilısu Barajı altında kalacak olan mağaralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için villa tipi evler inşa ediliyor. 

İnşaat Malzemeleri Endeksi 100 seviyesinin üzerinde!

İnşaat Malzemeleri Sanayisi Bileşik Endeksi 6 ay sonra ilk kez, iki ay üst üste 100 seviyesinin üzerinde gerçekleşti...

Deprem güvencesi için günde 50 kuruş ayıramaz mısınız?

DASK verilerine göre, Türkiye’de zorunlu deprem sigortalı konutların sayısı 8 milyonu aştı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada "Günde sadece 50 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün" dedi…

Batman çayüstü konutları Haberi

Batman çayüstü konutları

Batman Merkez ilçesinde 300 kişinin yaşadığı Çayüstü köyünde Ilısu Barajı altında kalacak olan mağaralarda yaşayan vatandaşlar için villa tipi evler inşa ediliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Dicle Nehri kenarındaki Çayüstü köyünde yaşayan muhtar Mesut Ekinci, 5 kuşaktır mağaralarda yaşadıklarını söyledi. 

Köyüler, yıllardır yaşadıkları mağaradan çıkıp, yeni evlerine yerleşecekler. 

Mağarada yaşayamaya devam eden köylüler için 51 villanın inşaatı sürüyor. Konutlar için devlet desteğiyle 70 bin lira faizsiz uzun vadeli kredi veriliyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen konut projesiyle konuşan Ekinci, "Mağara yaşamını benimsiyoruz, yazın serin, kışın sıcak. 

Bu çağda mağarada yaşamak zor, bundan sonra mağaralardan kurtulup yeni bir yaşama geçeceğiz. 

Devlet evler için bize kredi sağladı, evlerin yapımını ise biz yapıyoruz.

Sağ olsun, Çevre Şehircilik Müdürü...