03 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları'na çay üreticilerinden destek!

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları'na çay üreticilerinden destek!

Doğu Karadeniz'de çay yetiştiren üreticiler asrın felaketi olarak nitelendirilen  depremlerinden etkilenen illerde kalıcı konut inşa edilmesi amacıyla "Filizlenen çaylar yuva olsun" sloganı ile başlatılan "Çay Sokağı" kampanyasına  katkı sağlıyor.



Doğu Karadeniz'de çay yetiştiren üreticiler 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerinden etkilenen illerde kalıcı konut inşa edilmesi amacıyla "Filizlenen çaylar yuva olsun" sloganı ile başlatılan "Çay Sokağı" kampanyasına yaş çay bağışlayarak katkıda bulunuyor.

Verilen detaylara göre, Rize Valiliği himayesinde, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen söz konusu kampanya kapsamında, çay üretimi yapılan Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'da kayıtlı yaklaşık olarak 210 bin çay üreticisinin desteği ile deprem bölgesinde yöre mimarisine uygun kalıcı konutlar yapılacak.

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları na çay üreticilerinden destek!

Söz konusu proje çerçevesinde, çay alım noktalarına ürünlerini satmak amacıyla getiren müstahsillerin onayı ile yaş çay bağışı toplanmaya da başlandı. Yine verilen bilgilere göre, çay alım evlerinde görevli çay eksperlerinden bilgi alan üreticiler, gönüllerinden kopan miktardaki yaş çayı bağışlıyor ve "Çay Sokağı" kampanyasına da destek veriyor.

Yine verilen detaylara göre, yaş çay sezonu boyunca sürecek olan bu kampanyaya, çay üreticisi olmayanlar da Rize Valiliği tarafından açılan banka hesabına nakdi yardımda bulunarak destek verecek.


Geri Dön