18 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları'na çay üreticilerinden destek!

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları'na çay üreticilerinden destek!

Doğu Karadeniz'de çay yetiştiren üreticiler asrın felaketi olarak nitelendirilen  depremlerinden etkilenen illerde kalıcı konut inşa edilmesi amacıyla "Filizlenen çaylar yuva olsun" sloganı ile başlatılan "Çay Sokağı" kampanyasına  katkı sağlıyor.



Ayrıca yine verilen bilgiye göre, toplanan bu yardımlar, depremden etkilenen şehirler arasından belirlenecek şehirlerdeki afetzedelere sıcak yuva kurmak için kullanılacak.

"210 bin üretici yaklaşık 200 ev yapabilir"

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, Anadolu Ajansı muhabirine, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin herkesi derinden yaraladığını, çay üreticilerinin de ilk günden itibaren her türlü desteği yaptığını dile getirdi.

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları na çay üreticilerinden destek!

Yaptığı açıklamada herkesin depremzedelerin yaralarına merhem olmak amacıyla çabaladığını kaydeden Mavi, "Çay Sokağı" kampanyasının da çok güzel olduğunu belirtti.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi açıklamasında çay üreticilerinin alım yerlerinde cami ve Kur'an kursları için bağışta bulunduklarını dile getirerek, "Bu sene yardımları ikiye bölerek, yarısı Kur'an kursuna, yarısı depremzedelere gitsin. Oradaki kardeşlerimize birer konut, oda yapmış olalım. 210 bin üretici yaklaşık olarak 200 konut yapabilir. Üreticilerimize çağrı yapıyoruz, bu yıl bağışlarımızın yarısı kurslara, yarısı deprem bölgesine olmak üzere desteğimiz devam edecek." diye konuştu.

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Merkez Bankası az önce açıkladı! Tüketici kredilerinin 388 milyar 827 milyon 448 bin lirası konut!

Haluk Levent 25 milyon TL'ye şirket kurdu! 


Geri Dön