29 / 04 / 2024

Dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor!

Dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor!

Türkiye’de dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor. Günde sadece 37 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün...



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından paylaşılan güncel verilere göre Türkiye’de zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50’ye ulaştı. DASK’ın 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada Türkiye’deki tüm konutların zorunlu deprem sigortasıyla güvence altına alınması gerektiği vurgulandı ve 7’den 77’ye deprem bilincini güçlendirme mesajı verildi.

Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de, depremde binalarda oluşan hasarları karşılayarak maddi teminat sağlama, hedefiyle 20’nci yılma yaklaşan DASK’ın bugün her iki evden birini zorunlu deprem sigortasıyla güvence altına aldığı vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Depreme karşı alınabilecek en etkili fiziksel tedbirlerin başında depreme dayanıklı binalar inşa etmek ve bütün binaları depreme dayanıklı hale getirmek geliyor. Finansal önlemlerin en önemlilerinden biri de zorunlu deprem sigortasıdır. 1999 yılında yalnızca 500 bin civarında olan deprem teminatlı konut sayısı bugün itibarıyla 9 milyona yaklaştı. Türkiye genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50’ye ulaştı. Bugün Türkiye’de dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor. Günde sadece 37 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün"


Geri Dön