14 / 05 / 2024

nasıl dask yapılır

nasıl dask yapılır

Türkiye’de dakikada 15 kişi zorunlu deprem sigortası yaptırıyor. Günde sadece 37 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

DASK başvuruları nereye yapılır 2020?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türü. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazla iken, düşük riskli bölgelerde daha az olmakta. Peki DASK başvurusu nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılır? İşte detaylar...

DASK nasıl yapılır?

Dün Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrasında DASK yeniden akıllara geldi. Peki DASK nasıl yapılır? Hangi binalar DASK kapsamında alınır? İşte detaylar....

DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası mesken ve işyerleri yaptırılıyor. Ödenen poliçe doğrultusunda yaşanan olası bir afetten sonra hasar ihbarı yapılıyor. Daha sonra hasar ödemeleri yapılıyor. Peki, DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Hisseli tapuda DASK nasıl yapılır?

Tapu birden fazla kişinin adına iken sigortanın tamamı sadece bir kişi için yapılabilir mi? Ya da hissedarlardan biri kendi hissesi oranında ZDS yaptırabilir mi? Hisseli tapuda DASK nasıl yapılır?

Devremülke DASK nasıl yapılır?

Devremülk, tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi amaçlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olma şekline deniyor. Peki, devremülke DASK nasıl yapılır?

Zorunlu deprem sigortası başvurusu nasıl yapılır?

Meydana gelebilecek depremlerin vereceği maddi zararların teminatı için yapılara DASK sigortasının yapılması gerekiyor. Peki, işyeri ve mesken gibi binalara zorunlu deprem sigortası başvurusu nasıl yapılır?

DASK hasar ihbarı nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası sahiplerinin, teminat kapsamındaki deprem ve deprem kaynaklı zararlarının bildirimi için aşağıda belirtilen ihbar noktalarını aramaları gerekiyor. Peki, DASK hasar ihbarı nasıl yapılır?

Köylerde DASK poliçesi nasıl yapılır?

Olası bir depremin meydana getirdiği zararların karşılanması ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için ödenmesi gereken DASK köyde yapılır mı? Köylerde DASK poliçesi nasıl yapılır?

Köylere DASK yapılır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemi oluyor. Peki, köylere DASK yapılır mı? Köylere DASK sigortası nasıl yapılır?

DASK nasıl alınır?

Sigorta şirketleri tarafından yapılan DASK, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor. Peki, DASK nasıl alınır? DASK almak için neler gerekli?

Mal varlığı araştırması nasıl yapılır?

6183 sayılı Kanunun 62. maddesi hükmü uyarınca, kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılması gerekiyor. Peki, mal varlığı araştırması nasıl yapılır?

nasıl dask yapılır Haberi

nasıl dask yapılır

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından paylaşılan güncel verilere göre Türkiye’de zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50’ye ulaştı. DASK’ın 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada Türkiye’deki tüm konutların zorunlu deprem sigortasıyla güvence altına alınması gerektiği vurgulandı ve 7’den 77’ye deprem bilincini güçlendirme mesajı verildi.

Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de, depremde binalarda oluşan hasarları karşılayarak maddi teminat sağlama, hedefiyle 20’nci yılma yaklaşan DASK’ın bugün her iki evden birini zorunlu deprem sigortasıyla güvence altına aldığı vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Depreme karşı alınabilecek en etkili fiziksel tedbirlerin başında depreme dayanıklı binalar inşa etmek ve bütün binaları depreme dayanıklı hale getirmek geliyor. Finansal önlemlerin en önemlilerinden biri de zorunlu deprem sigortasıdır. 1999 yılında...