02 / 05 / 2024

Batman eski otogarı

Batman eski otogarı

Batman SGK ve İş Kur İl Müdürlüklerini bünyesinde barındıracak olan eski otogar alanında yapılacak inşaat öncesi yıkım ekiplerinden önce hurdacılar eski binaları yıkmaya başladı..

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman'da kira desteği başvuruları!

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuranlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haluk Altunkaya'dan Antalya Elmalı’daki rezidans projesine tepki!

Ak Parti Elmalı İlçe Başkanı Haluk Altunkaya, eski otogar alanına yapılmak istenen rezidans ve otopark projesiyle ilgili eleştiride bulundu. 

Eskişehir Çifteler hizmet kompleksi tamamlanıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmet kompleksi inşaatında sona gelindi. Yakın zamanda hizmete açılacak komplekste; otogar, itfaiye, ESMEK, eğitim ve toplantı salonları yer alacak.

İBB: İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı otoparklarının İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki kararına karşı eski işletmeciler tarafından açılan dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

Antakya'nın eski otogarı 46 milyon liraya icradan satılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya eski otogarını satıyor. Otogarın ihalesi 46 milyon lira muhammen bedel ile gerçekleşecek.

Hatay Belediyesi eski otogarı satışa çıkardı, esnaf tepkili!

12 yıldır hizmet dışı olan Antakya Otogarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile satışa sunuldu. İlanlardan satışı öğrenen esnaf, satışa tepki gösterdi...

Batman Petrolkent’te taziye evinin yapımına başlandı!

Batman’ın eski mahallelerinden biri olan Petrolkent’te yapımına başlanılan taziye evi hayırseverlerin desteklerini bekliyor.

Batman SGK binası Ağustos'ta tamamlanacak! 

Batman’ın eski ilçe otogarı binasının yerinde bulunan ve 3 yıldır yapımı devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının inşaatının Ağustos ayında biteceği açıklandı. 

Batman'da modern binalar inşa ediliyor!

Kış mevsiminde inşaat yapımının hız kesmediği Batman’da, Gap mahallesindeki eski besi çiftliklerinin yerinde modern apartmanlar yükseliyor.

Batman'daki demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi mecliste!

Batman ilinde bulunan demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Batman'daki binaların dönüşüme ihtiyacı var!

Batman'daki eski yerleşim yerleri kentsel dönüşümle yenilenmeyi bekliyor. Bölgedeki yapıların 5 yıl içinde yenilenmesi planlanıyor.

Batman eski otogarı Haberi

Batman eski otogarı

Belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan sigorta pirim borçlarının bir bölümüne karşılık SGK Batman İl Müdürlüğüne verilen eski otogar yerinde modern bina için hazırlıklar tamamlandı. Modern binanın yapılacağı 7 Bin metrekarelik eski otogar yerinde 10 Bin metrekare alan üzerinde inşaat projesi tamamlanarak genel müdürlüğe teslim edilmişti.


SGK ve İş Kur İl müdürlüklerinin taşınacağı yeni modern bina inşaatı öncesi yıkım kararı alınan, Bahçelievler Mahallesindeki eski otogardaki işyerlerinin tamamı boşaltıldı. Binaların yıkılacağı haberini alan yüzlerce kişi ellerine aldıkları balyozlarla dükkanları yıkmaya başladı. Yıktıkları duvarlarda bulunan demirlerin yanısıra kapı ve pencere korkuluklarını söken hurdacılara gün doğdu. Ekmek parası için demirleri söktüklerini ve satacaklarını belirten hurdacılar, daha fazla demir çıkarabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Bina içinde ve hatta çatılardaki demirleri bile söken kişiler, yıkım kararı...