28 / 04 / 2024

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.



Türkiye genelinde olası deprem felaketlerini önlemek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda belediyeler peş peşe kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararda başkanlığa 2665 kadro tahsis edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Karar Resmi Gazete'de resmen yayımlandı.

Batman’ın 2 eski mahallesi Şirinevler ve Cumhuriyet'in, Belediye tarafından ‘kentsel dönüşüm projesi’  kapsamına alınması sakinleri sevindirdi. Cumhuriyet mahallesi muhtarı Zeki Yasak: “2009 senesinden beri komşu iki eski mahallenin kentsel dönüşüme alınması için uğraş veriyoruz” dedi.

Batman Belediyesi'nin ‘Kentsel dönüşüm’ projesi kapsamına dahil ettiği Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinde eski konutlarda satış hareketliliği yaşanıyor. 2 katlı bazı konutların fiyatı 4 milyon ile 6 milyon Türk Lirası arasında değişiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MAHALLESİNDE ESKİ BİNALARA RAĞBET

Belediye’nin Kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldığı ve bir süredir askıya alınan Şirinevler ve Cumhuriyet semtlerindeki bazı eski konutlar, kıymete bindi. 

1955 ile 1960 yılları arasında mahalle statüsüne kavuşan ve Tüpraş Batman Rafinerisine komşu olan iki mahalle, 2004 senesinde meydana gelen yeraltı yakıt yangınından sonra göç vermişti. Eski semt sakinlerinin terk ettikleri Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinin kısa bir süre önce ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi kapsamına alınmasının ardından eski yapılara ilgi arttı.

SATIŞ DÖVİZLERİ ARTTI

Batmançağdaş'ta yer alan habere göre, gelecek günlerde askıdan inmesi beklenilen 2 mahallede semt sakinlerinin ikinci aşama çalışmasını beklediğini söyleyen Cumhuriyet Mahalle muhtarı Zeki Yasak “Kentsel dönüşüm kararının alındığı 2 mahallede de son günlerde konut fiyatlarını soran çok kişi var. Evlerini satışa çıkaranlar anında müşteri buluyor. Konutların üzerine satış dövizleri peş peşe bırakılıyor. Kentsel dönüşüm kararı  askıdan indiği gibi 2 mahallede de ikinci aşamada komisyon, değerleme çalışmasına başlayacak" dedi.

Hisseli tapusu olanlara son dakika uyarısı: Bunu yaparsanız eviniz, arsanız zorunlu satışa çıkabilir!

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!


Geri Dön